Hlavní obsah

Ženy podle horoskopu: Štírky jsou vášnivé. A jaká jste vy?

Foto: denrz, Shutterstock.com

Foto: denrz, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Již zítra 8. března tu máme Mezinárodní den žen a právě o ženách bude tento článek. Jaké jsou podle jednotlivých znamení horoskopu?

Článek

Znamení zvěrokruhu ovlivňuje povahu – sice jen zčásti, protože sluneční znamení doplňuje také postavení planet a podobně, ale přesto lze najít určité charakteristiky, které má velká většina zrozenců v daném znamení společné. A proto lze také vypíchnout určité charakteristické rysy žen. Jak se liší Beranky od Střelkyň?

Beran (21. 3. – 20. 4.)

Beranky mají nestálou a přelétavou povahu, málokdy vydrží dlouho u jedné činnosti či na jednom místě. Stejně tak proměnlivá je i jejich ženskost – jsou to ohromně vášnivá stvoření, v nichž vře a bublá spousta emocí. Zároveň jsou velmi samostatné a silné a do určité míry nikoho dalšího než sebe v životě nepotřebují. Umějí být tvrdohlavé a impulzivní, trochu sobecké, ale stejně tak dětsky nadšené a zapálené pro věc. Je pro ně velmi důležitá sexualita.

Býk (21. 4. – 21. 5.)

Ženy narozené ve znamení Býka jsou velmi praktické a stojí nohama na zemi. Mají hroší kůži a vydrží neskutečné věci, tak houževnaté snad žádné jiné znamení není. Velmi si užívají smyslové požitky, ať už jde o umění, hudbu, nebo dobré jídlo. Život žijí pomalu a s chutí, nerady spěchají, nenechají se nikam honit – pokud na ně někdo tlačí, pěkně rychle se „zabejčí“ a už s nimi nic nehne. Jsou opravdu spolehlivé, skvělé kamarádky i partnerky, protože vždy dodrží, co slíbí. Dřímá v nich neuvěřitelná smyslnost, která však na první pohled není zřejmá.

Foto: Africa Studio, Shutterstock.com

Zrozenkyně v Býku si užívají život všemi smyslyFoto: Africa Studio, Shutterstock.com

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

O ženách narozených ve znamení Blížence by někteří omezenější jedinci věřící stereotypům řekli, že to jsou pravé ženy: často se neumějí rozhodnout a nálada se jim mění jako aprílové počasí. Nikdy si nemůžete být jisti, s jakým jejich „já“ se zrovna setkáte. Jsou upovídané a komunikativní, sdílení je hlavní náplní jejich života. Touží s někým souznít. Jsou to zvědavé objevitelky, které nikdy neustrnou – stále objevují a zkoušejí něco nového, jak ve světě vnějším, tak samy v sobě. Často se silně věnují introspektivnímu zkoumání vlastního nitra.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Račice, to jsou hotové matky rodu. Jsou srdcem každé rodiny, právě ony jsou specialistkami na vytváření tepla rodinného krbu a útulného hnízda, kam se všichni rádi vracejí. Rodina je pro ně na prvním místě a jsou jí často ochotny obětovat všechno, včetně sebe samých. Jsou velmi ženské, citlivé, svůdné a romantické. Rak je nejfemininnější znamení horoskopu. Ženskou energií přímo srší a také mnohem lépe vzkvétají v ženském kolektivu. Užívají si přítomnost kamarádek, které je vždy dovedou pochopit více než partner.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Lvice jsou duší každé společnosti. Milují čas trávený s přáteli a známými. Rády s lidmi mluví, pozorují je a baví a jsou rády středem pozornosti. Jsou to kokety a svůdnice, osudové ženy, které si umějí získat srdce každého, koho si zamanou. Chtějí být hýčkány a obdivovány, ale na druhou stranu jsou velmi silné, a pokud si něco usmyslí, tak to dokážou. Rády se však nechávají rozmazlovat. Potřebují v životě jistou volnost, ale zároveň také podporu své drahé polovičky. Jsou marnivé a rády utrácejí za sebe a své zkrášlování.

Foto: Leika production, Shutterstock.com

Lvice jsou rády středem pozornosti a milují společnostFoto: Leika production, Shutterstock.com

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Panny jsou velitelky a organizátorky, ať už na poli pracovním, nebo domáckém. S chladnou hlavou si poradí s jakkoli těžkou situací a mají nebetyčnou výdrž a trpělivost. Na sebe i své okolí kladou velké nároky, chtějí ze všech – včetně sebe – dostat to nejlepší. Někdy bývají chladné a odměřené, s emocemi to rozhodně tolik neumějí. Lásku vyjadřují většinou jinak než slovy (5 způsobů, jak říct „miluji tě“ beze slov), a i když to možná není na první pohled moc znát, věci hluboce prožívají a jsou velmi citlivé. Jen je to dobře skryto za někdy až kamenným zevnějškem.

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Váhy mají velmi feminní energii. Jsou to ženy krásné uvnitř i navenek. Vládnou jakýmsi šarmantním kouzlem, díky němuž si každého omotají kolem prstu. Je v nich cosi primitivně ženského, co jim všechna ostatní znamení mohou jen závidět. Důležitá je pro ně estetičnost – užívají si krásné věci, mají dobrý vkus a oko, baví je móda i design. Bývají ladné a křehké, vzbuzují v lidech pocit, že je nutné s nimi jednat opatrně, jako v rukavičkách, aby se náhodou „nerozbily“. V životě je pro ně důležitá harmonie a málokdy se pouštějí do konfliktů.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Štírky jsou protipólem Vah: milují konflikty a považují je za koření života. Tyhle nezkrotné a divoké ženy mají snad místo krve v žilách vášeň. Jsou neklidné, výbušné a spontánní a život s nimi je leckdy pořádná Itálie. Emoce hluboce prožívají, umějí být pěkně žárlivé a materialistické. Jsou to osudové ženy, které člověk nikdy z mysli ani srdce nedostane, jakmile se tam jednou usídlí. Přesto je na jejich energii cosi mužsky ambiciózního a nespoutaného, nepůsobí klasicky feminním dojmem.

Foto: Phovoir, Shutterstock.com

Štírky milují konflikty a vášnivé výměny názorůFoto: Phovoir, Shutterstock.com

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Pro Střelkyně je velmi důležité přátelství, na jehož základě budují veškeré vztahy. Věčné optimistky, vždy pozitivně naladěné, rády pomáhají druhým. Jsou velmi otevřené a přímé a nebojí si říct o to, po čem touží. Nemají rády hry a manipulace, jejich zbraní je upřímnost. Často bývají prototypem „holky odvedle“. Nebaví je dlouho rozumovat, radši konají, i když by toho měly později litovat. Jsou to ženy činu, rády uskutečňují bláznivé nápady a plány a užívají si nejrůznější dobrodružství svobodomyslně a nespoutaně.

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Kozorožky mají rády řád a pořádek. Na první pohled mohou působit trochu upjatě, ale jsou jen skvěle organizované a připravené… na všechno. Jsou neuvěřitelně spolehlivé a loajální, jakmile dají slovo, můžete jim na milion procent věřit. Tyhle ženy bývají rozumné a velmi zodpovědné, často se trápí i věcmi, které nemohou nijak ovlivnit. Odvádějí vždy práci na 110 procent. Jejich slabou stránkou jsou city a emoce – často se s nimi neumějí vyrovnat a potřebují pomoc s jejich zpracováním i vyjadřováním.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Vodnářky jsou svobodomyslné bytosti, které nelze spoutat. Nenávidí hranice a omezení, jejich život nemá žádné limity. Chtějí si všechno užívat tak, jak je zrovna napadne, po svém. Soužití s nimi bývá dost náročné, ale nikdy nepřestanou člověka udivovat. Jsou to bohémky a občas trochu rozmazlená sebestředná děcka, která jsou však tak okouzlující, že jim zkrátka odpustíte všechno. Nikdy nelžou, nevidí pro to důvod. Bývají velmi inteligentní a filozoficky založené, rády hloubají nad nesmrtelností chrousta.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

I u Ryb je feminní energie velmi silná. Jsou typem spíše poddajné a citlivé ženy, která se málokdy dostává do vůdčích pozic. Libují si jako takový „podpůrný tým“ – nikdo neumí vytvářet zázemí tak skvěle jako ony. Jsou nápomocné, soucitné, empatické, někdy si na sebe vztahují všechny starosti světa, protože chtějí všem kolem sebe ulehčit. Snadno se zamilovávají a rády fantazírují. Jsou to romantičky a snílkové, často s nerealistickými očekáváními. Špatně se podřizují skutečnosti a jejímu fungování, protože jejich vysněný svět je krásnější.

Jaký typ ženy jste vy?

Související témata:

Načítám