Hlavní obsah

Zepředu sukně, zezadu šortky. Po letech se do módy vrátil skort, ideální pro milovnice mini délek

Foto: kaanturker, Shutterstock.com

Foto: kaanturker, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sukně, nebo šortky? Záleží, ze které strany se na ně díváte. Skort umí dokonale mást tělem a po letech v ústraní se znovu snaží probojovat do našich šatníků. A cílí přitom na ženy, které si bez mini délek neumí představit léto.

Článek

Pokud máte při pohledu na šortkovou sukni déjà vu, vaše pocity vás neklamou. Zhruba před deseti lety měla skort (z anglických slov skirt + shorts, sukně a šortky) každá, tehdy ještě módní bloggerka. A samozřejmě nejen ta. Pakliže jste si tuhle krátkou sukni tehdy pořídily a v šatníku ji ještě máte, jste o krok napřed.

Skort samozřejmě není jen záležitostí poslední dekády. I v minulosti tu byly snahy propojit kalhoty se sukní (primárně z ryze praktických důvodů), ty ale vedly spíše ke vzniku harémových kalhot nebo culottes. Šortková sukně tak, jak ji známe dnes, se pak vynořila v devadesátých letech, kdy se extrémně dařilo mini sukním všeho druhu.

Ve skortu se nemusíte bát pohnout

Jakkoli se může zdát, že jde jen o další rychlý sezónní trend, skort je poměrně praktická záležitost. Ačkoli se zpředu tváří jako sukně, pod touto „fasádou“ se skrývají klasické šortky. A ty jsou samozřejmě praktičtější než mini sukně, u kterých hrozí reálné riziko nechtěného odhalení. Většina skortů má přední stranu šortek komplet překrytou falešnou sukní, některé letošní modely ale nechávají nahlédnout pod horní vrstvu a prozrazují tak, že jde ve skutečnosti o kraťasy.

Trendy přejí klasice i barvám

Pokud chcete nahradit mini sukni tímto kouskem, můžete si vybírat z klasických modelů v černé, bílé nebo krémové, poměrně velký prostor ale tentokrát dostaly barvy i denim. Se šortkovou sukní pak doporučujeme zacházet úplně stejně jako s kteroukoli jinou mini. Pokud se na další odhalování necítíte, doplňte skort jednoduchou košilí, trikem nebo oblíbeným letním topem. Díky krátké délce si můžete dovolit přidat objem nahoře, klidně proto sáhněte i po halence s nabíranými rukávy.

Foto: Archiv firem

Zleva: Zara, 749 Kč; Forever 21, 759 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Stradivarius, 549 Kč; Boohoo, 520 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Zara, 599 Kč; Reserved, 459 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Superdown, prodává Revolve, 1702 Kč; Trendyol, prodává Zalando, 742 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Mohito, 499 Kč; Miss Selfridge, prodává Asos, 1160 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Mohito, 549 Kč; Zara, 599 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Karen Millen, 2980 Kč; Miss Selfridge, prodává Asos, 965 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Stradivarius, 549 Kč; Bershka, 549 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Mohito, 599 Kč; Reserved, 599 KčFoto: Archiv firem

Související témata:

Načítám