Hlavní obsah

Zhubnout za rok 42 kilo? Čtenářka Lucie ví, že to jde!

Foto: Marie Bartošová

Lucku kila dole změnila k nepoznáníFoto: Marie Bartošová

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Shodit 42 kilo? To už chce pořádné rozhodnutí i vůli. Jak se to Lucii podařilo a co jí pomohlo vydržet celý rok odpírat si sladké, tučné i alkohol? Přečtěte si její příběh, třeba i vám pomůže!

Článek

Lucie ve svých dvaadvaceti letech vážila při výšce 177 centimetrů neuvěřitelných 118 kilo a nepřišlo jí to nijak zvláštní. „Až jsem se jednou vydala nakupovat a nemohla na sebe sehnat potřebnou velikost kalhot,“ popisuje moment, kdy se na sebe samu naštvala a rozhodla se dát obezitě definitivní vale. Jak a čím?

Sama sobě odborníkem

Na netu našla svého obvodního lékaře vedeného jako dietologa a vydala se za ním pro radu. „Zklamání ale bylo velké. Nabídl mi pouze prášky na hubnutí, jejichž cena se pohybovala okolo 3000 korun měsíčně. Odmítla jsem a začala hledat dál,“ popisuje sympatická Lucie.

Foto: archiv čtenářky

Ano, tohle je Lucie před zhubnutímFoto: archiv čtenářky

Narazila na kalkulačky kalorií a výpočet kJ. A cesta za štíhlejším tělem začala! „Vařila jsem, krájela, a hlavně počítala každé jídlo, kolik má kalorií, abych se vešla do denního příjmu 5000 kJ,“ popisuje Lucie. Věděla, že si musí rozdělit vše do pěti porcí, a hlavně jíst i hodně zeleniny.

Foto: archiv čtenářky

Lucie se se svým partnerem seznámila už s nadváhou, on prý pak měl obavy, že si coby štíhlá najde jinéhoFoto: archiv čtenářky

Tlustá ze dne na den? Ani náhodou!

Ke své více než metrákové postavě se dostala tím, že zlenivěla a v jídle se moc nekontrolovala. Byla v té době na internátu a teplé obědy i večeře, kávička s dortem po obědě, pizza a coca-cola či sladké limonády pak udělaly své. „Když jsem se na sebe naštvala a rozhodla se bojovat, změřila jsem si všechny obvody na těle, vyfotila se ve spodním prádle, a každý měsíc pak porovnávala výsledky,“ prozrazuje svoji strategii.

Foto: Marie Bartošová

Kočka, co říkáte?Foto: Marie Bartošová

Silná vůle a odpírání alkoholu, sladkostí a dalších dobrot však brzy přinesly výsledky. „Určitě ale nepopírám, že jsem první tři měsíce nového jídelníčku měla pořád hlad a záviděla ostatním, že si mohli dát třeba dort, pizzu nebo víno,“ otevřeně říká Lucie, která pochází z Moravy. „Ale vydržela jsem skutečně třičtvrtě roku vůbec nezhřešit,“ doplňuje čtenářka, kterou hodně podpořil i partner, že s ní v hubnoucím jídelníčku „držel basu“. Za rok tak měla Lucie o 42 kilo míň!

Foto: Marie Bartošová

Tohle oblečení by si v obchodě Lucie ani nezkusila, ale když jí ho dala stylistka, nestačila se divitFoto: Marie Bartošová

Hřešit je lidské, ale ne denně

Dnes jsou to čtyři roky, co Lucie zamávala 42 kilům navíc. Svou váhu si drží i po narození chlapečka. „Díky tomu, že jsem shazovala kila rok, si tělo zvyklo na nový režim i objem porcí. Chce to ale pořád se hlídat, a když zhřešíte, uzpůsobit tomu další chody,“ prozrazuje dál a uvádí příklad: máte-li jít na večeři, dejte si k obědu jen salát, abyste si ji užili a neseděli jen o sodovce. Máte-li chuť na omáčku s knedlíky, dejte si jen malé dva a lžíci omáčky, ne dvě naběračky...

Lucie prý rozhodně není pyšná na to, jak vypadala. „Ale třeba můj příběh pomůže dalším dívkám či ženám, které bojují s nadváhou a nevědí, jakým směrem se vydat," vzkazuje a dodává, že ale nikdo nemůže člověka přesvědčit, aby začal hubnout, dokud nebude chtít on sám.

Co vy na to?

Reklama

Načítám