Hlavní obsah

Život s deformovaným obličejem? Kruté dětství, 16 operací a pak láska

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Dětství a doba dospívání pro ni byly peklem. Děti se jí posmívaly, protože kvůli genetickému onemocnění má Američanka Cynthia Murphy (32) silně deformovaný obličej. Nakonec ale štěstí našla a její manžel v ní vidí nejkrásnější ženu na světě.

Článek

Cynthia Murphy se narodila s genetickou poruchou, takzvaným Treacher-Collinsovým syndromem, který postihuje jednoho člověka z padesáti tisíc. Způsobuje vážné deformace uší, očí, lícních kostí, čelistí a brady. Léčba v podstatě neexistuje, pacienti jen podstupují plastické operace, které postižení zmírňují.

Místo dětství utrpení

Takových zákroků má za sebou Cynthia už šestnáct – první podstoupila ve dvanácti letech. „Vlastně doteď nechápu, jak jsem to všechno zvládla,“ říká dvaatřicetiletá žena.

Nejde jen o bolest a čas strávený v nemocnicích, ale především o děti, které bohužel umějí být velmi kruté. „Dětství bylo těžké. Pro všechny jsem byla ta hnusná, zdeformovaná a hloupá holka. Všichni mě odsoudili, aniž by mě znali. Moc to bolelo a cítila jsem hlavně bezmoc,“ vzpomíná Cynthia.

Foto: Profimedia.cz

Cynthia má krásný úsměv a dobré srdceFoto: Profimedia.cz

Láska nezná překážek

Když jí bylo devatenáct, všechno se změnilo: Cynthia poznala Thane Murphyho (39), který jako by její postižení vůbec nezaznamenal: „Když jsem Cynthii poznal, o Treacher-Collinsově syndromu jsem nevěděl vůbec nic. Já jsem ale neviděl její deformace, viděl jsem před sebou jen tu nejkrásnější a nejúžasnější ženu na světě.“

Láska jednoduše umí zázraky a tihle dva jsou už jedenáct let manželé. „Jen díky němu se necítím odporná. Thane mi ukázal, že i já si zasloužím lásku a mohu být milována,“ dodává Cynthia.

Foto: Profimedia.cz

Manželé Murphyovi jsou šťastně svoji už jedenáct letFoto: Profimedia.cz

Pomáhá ostatním

I přes současné štěstí a spokojenost Cynthia nezapomněla, jak těžký může život s tímto onemocněním být, a rozhodla se pomáhat podobně postiženým lidem. „Když jsem dospívala, byla jsem na všechno sama,“ říká a upozorňuje na nedostatek informací a podpory – a právě to se nyní snaží pomocí sociálních sítí a blogů napravit.

Ve světě internetu už se Cynthii podařilo vybudovat celkem velkou komunitu lidí s tímto postižením. Na jejích stránkách či blozích najdete nejen nejrůznější inspirativní videa a příspěvky, ale i důležité kontakty a informace, které jsou pro lidi s Treacher-Collinsovým syndromem velmi cenné. „Snažím se také šířit pozitivní náladu a pohled na svět, protože i to je velmi důležité,“ tvrdí Cynthia Murphy.

Cynthia je velmi silná žena, nemyslíte?

Reklama

Načítám