Hlavní obsah

Citronová jogurtová zmrzlina na dřívku

Hodnocení:
(5)
Foto: philadelphia
Doba přípravy
25 minut
Doba vaření
neuvedeno
Náročnost
nízká

Komu by se v létě chtělo pařit se každou chvíli u trouby a péct piškoty, bábovky nebo bublaniny? Nám tedy ne! A tak vám přinášíme tip na dokonalou zmrzlinu na dřívku.

Ingredience pro:
10 nanuků
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 100 g bílého jogurtu
  • 3 lžíce cukru
  • 400 g ovoce
  • 175 g krémového sýra
Článek

Postup

Krok 1: Čerstvé ovoce umyjte (mrazené rozmrazte) a rozmixované umíchejte se 2 lžícemi cukru.

Krok 2: Krémový sýr, jogurt, zbývající cukr a citronovou šťávu vyšlehejte elektrickým šlehačem. Část krému, přibližně asi 1/3, vyšlehejte s ovocnou směsí.

Krok 3: Ovocnou a krémovou směs dávejte ve vrstvách do formiček. Vpíchněte dřívko a nechte minimálně 5 hodin mrazit.

Ještě nikdy jste domácí zmrzlinu nezkoušeli? Nevadí, podívejte se na naše triky pro dokonalé osvěžení.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek