Hlavní obsah

Zoufalý příběh 30leté Hanky: Přitahuju jen důchodce!

Foto: Thinkstock

Co dělat, když s vámi flirtují jen starší muži?Foto: Thinkstock

Reklama

Jsou mladé, krásné, společenské, a přesto nemohou sehnat partnera zhruba ve stejném věku, jako jsou ony. Pokukují po nich totiž jen důchodci! Jak je to možné? Proč jsou některé ženy doslova magnetem pro muže, kteří by mohli být jejich otci? Dá se tohle „prokletí“ nějak prolomit?

Článek

Naší čtenářce, které můžeme říkat třeba Hanka, je třicet let. Je hezká a nikoho by nenapadlo, že by mohla mít nějaký problém s hledáním partnera. Jenže je to úplně jinak! „Moji nápadníci jsou ve věkové kategorii od padesáti do šedesáti let, i víc. Všude mě provází mlsné pohledy důchodců, je to šílené,“ říká Hanka, které to zpočátku přišlo spíš úsměvné, ale dnes už je z toho vyloženě nešťastná.

Ráda by si našla partnera a založila rodinu. Jenže mladší muži o ni prý nemají zájem. Naopak na ty starší nesmí ani promluvit. „Nemůžu si domů ani vzít staršího řemeslníka, hned po mně vyjede. Nesmím se starším mužem promluvit slovo, hned si to vysvětluje jako zájem. Takhle budu za pár let postávat před domovem důchodců, ne-li rovnou před hřbitovem,“ stěžuje si s trochou nadsázky Hanka.

Foto: Thinkstock

Přitahujete jen starší muže? Co s tím?Foto: Thinkstock

Ale pozor, podle kouče partnerských vztahů Aleše Kaliny, se nic neděje jen tak.

Náhoda za to nemůže

Podle něj se vše v životě řídí podle přesných zákonitostí a to, jaké máme vztahy, jaké lidi přitahujeme a podobně, není výjimkou. „Vše má svůj důvod, i když jej nemusíme znát. Mraky taky plují po obloze a zdá se, že si dělají, co chtějí, ony ale pouze následují zákonitosti termodynamiky,“ potvrzuje Aleš Kalina z portálu Mujvztah.cz.

V případě navazování vztahů, života ve dvou a lásky jde o jeden ze zákonů emočních rovnic. Ten říká, že ve svém světě si zobrazujete pouze to, co nosíte zapsané ve své hlavě, tedy to, jak jste naprogramováni už od dětství.

V případě Hanky tak podle Kaliny nebude nejspíš problém v tom, že by o ni mladší muži neměli zájem, ale ona je nevědomky neregistruje. V hlavě může mít zakódovány spousty „zápisů“, kvůli kterým je nepokládá za vhodné partnery. Ty mohou vypadat třeba takhle:

  • Jsou to nevyzrálí mladí kluci, nepřipravení pro vztah – tenhle zápis vzniká nejčastěji tak, že se dívka v mládí zklame ve vztahu s mladým chlapcem.
  • Je potřeba je hlídat, opečovávat, jsou jak děti – takový zápis zase mívají dívky či ženy, které se v dětství musely neustále starat o svého mladšího a „otravného“ bratra. V hlavě jim vznikla rovnice, že mladí kluci jsou nesamostatní a potřebují spíš matku než partnerku.

A tak se žena může tisíckrát přesvědčovat, že vztah s mladým mužem by byl fajn, ale mozek je jednoduše naprogramovaný jinak. „Často jsou tyto dívky slepé vůči nabídkám a mají tendenci je přeslechnout,“ upřesňuje Aleš Kalina.

Tip redakce: O tom, že nejen muži, ale i ženy touží po mladších milencích, se dočtete v článku Fenomén cougar: Ulovte si zajíčka!.

Foto: Thinkstock

Hanka by ráda navázala vztah s mladým mužem, ale zájem o ni mají jen ti staršíFoto: Thinkstock

Není to vždy jen trápení

Že by ale takové ženy musely být nutně nešťastné, není nikde psáno. Existují v podstatě dvě možnosti, a opět je vše v hlavě. Záleží na tom, co má žena zakódované v mozku:

  • „Se staršími muži je mi dobře“ – mívají to dívky, které měly velmi silný a úzký vztah s otcem, byly na něj hodně fixovány, byl to pro ně nejlepší muž na světě.
  • „Starší muži mi komplikují život“ – tady může jít o dívky, které neměly s otcem příliš dobrý vztah. Ale na vině může být třeba i starší bratr a rodiče, kteří nedokázali správně řešit jejich sourozenecké šarvátky.

V případě prvního zápisu to znamená, že ženy starší muže vyhledávají a jejich zájem je těší (pozor ale na otce od rodin, dočtete se o tom v článku Ženáči: které ženy jim podléhají?).

V případě druhého zápisu je to pěkná svízel. „Ze starších mužů jsou nesvé, a jejich zájem na ně může působit destruktivně,“ říká Aleš Kalina. A v tu chvíli je potřeba vše řešit.

Jak prolomit „prokletí“

Podle odborníků je ale jediná šance, a to přeprogramovat mozek. Tedy změnit nežádoucí zápisy a vytvořit si nové. A to bohužel většinou nejde bez pomoci psychologa či terapeuta. Je potřeba totiž nejen objevit negativní rovnice, ale vypátrat i jejich původ. Až když budete vědět, proč a jak zápis vznikl, můžete ho změnit. Jenže leckdy se jedná o cestu do hluboké minulosti a málokdo to zvládne sám.

Tip redakce: O tom, jak vám může výchova a prostředí, ve kterém jste vyrůstaly, zkomplikovat život, se dočtete v článku Za tyhle chyby může naše dětství!.

Na jaké muže máte štěstí vy? Dáváte přednost starším pánům, nebo jste naopak na zajíčky?

Reklama

Související témata:

Načítám