Hlavní obsah

Zvadly vám růže? Vyrobte z nich krásnou dekoraci

 

Reklama

Jestli už vás nebaví narcisy a tulipány a jste věrné růžím, ukážeme vám trik, jak prodloužit jejich trvanlivost. Jakmile jejich hlavičky povadnou, vezmete nůžky a… sestříháte si novou dekoraci na stůl.

Článek

Říká se, že růže je královnou květin, a také se tak chová. Když je v dobré kondici, rozdává energii, ohromuje sametovým vzhledem, omamně voní, zkrátka ušlechtilost sama. Jenže stačí pár dnů, a kytice se změní v partu uvadlých dam se svěšenými hlavičkami. No jo, přírodě neporučíte…

Ovšem i tady si můžete pomoci. Floristky radí ponořit květiny do skoro vařící vody (existují i další finty, jak růžím prodloužit život), ale to jim prodlouží život sotva o den. My nabízíme ve videu trik, jak z kytice během chvilky doslova vykouzlit stejně půvabnou dekoraci na stůl, která bude zdobit interiér minimálně další týden – to máme skutečně vyzkoušeno!

S růžemi se dá kouzlit opravdu všelijak. Kdybyste se do některé opravdu zamilovali, můžete si ji nechat zakořenit, poradíme, jak na to. Okvětní lístky však můžete použít i do letních drinků nebo si z nich vyrobit růžovou vodu a čerpat z ní nekonečnou krásu ve prospěch vaší pleti.

Patří růže mezi vaše oblíbené květiny? 

Reklama

Související témata:

Načítám