Hlavní obsah
Foto: Kletr, Shutterstock.com

Foto: Kletr, Shutterstock.com

Už jste někdy pekli bublaninu z toastového chleba? Připravte si mandle a zkuste tenhle recept!

25 min.
Příprava
1 hod.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 plech
  • 4 plátky světlého toastového chleba
    1
    7
  • 1 dl mléka
    7
  • 6 ks bílku
    3
  • 1 špetka soli
  • 6 ks žloutků
    3
  • 200 g másla
    7
  • 2 lžíce smetany
    7
  • 200 g cukru
  • 100 g mletých mandlí
    8
  • 1 hrst vlašských ořechů
    8
  • 1 špetka hřebíčku
  • 1 špetka skořice
  • 300 g čerstvého ovoce
K dokončení
  • 1 lžíce cukru moučka
  • 100 g čerstvého ovoce
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Chleba nakrájíte na kousky a přelijete vlažným mlékem. Z bílků ušleháte tuhý sníh (pomůže je trochu osolit) a ze žloutků si utřete pěnu spolu s máslem, troškou smetany a cukrem.

02.

Mlékem rozmáčený chléb trochu vymačkáte a vmísíte do hmoty stejně jako mandle, posekané ořechy, hřebíček a skořici. Můžete dochutit třešňovicí, zasypete ovocem, zlehka vmícháte sníh z bílků a těsto pečete v předehřáté troubě na pečicím papíře asi hodinu.

03.

Na talířích pocukrujete a dozdobíte čerstvým ovocem.

I toastový chléb si můžete upéct domácí.

Související témata:

Načítám