Hlavní obsah
Rohlík celozrnný průměr
| Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
|---|---|
| Energie | 1 150 kJ |
| Bílkoviny | 8 g |
| Tuky | 2 g |
| Sacharidy | 55 g |
| Sůl | 1,4 g |
| SAFA | 0,4 g |
| Vláknina | 8 g |
| Cukry | 3,3 g |
Pokud se jedná o celozrnné pečivo, musí výrobek obsahovat minimálně 80 % celozrnné mouky ze všech použitých mouk. Takové pečivo je bohaté na vlákninu, vitaminy a minerální látky. Výhodou je také nižší glykemický index. Celozrnné pečivo je vhodné zařazovat v přiměřeném množství do jídelníčku. Dávejte však pozor, zda se jedná skutečně o pečivo celozrnné, celozrnných výrobků je na trhu velmi málo, většinou se jedná o pečivo vícezrnné, které je sice vhodnější než pečivo bílé, ale nutriční hodnoty celozrnného pečiva nedosahuje. Pečivo je vždy vhodné doplnit nějakým zdrojem bílkovin a zeleninou.
Náročnost Nízká
Načítám
Postranní panel
Reklama
Reklama






