Hlavní obsah
Bažant s kůží průměr (syrový)
| Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
|---|---|
| Energie | 760 kJ |
| Bílkoviny | 23 g |
| Tuky | 9 g |
| Sacharidy | 0 g |
| Sůl | 0,1 g |
| SAFA | 2,7 g |
| Vláknina | 0 g |
| Cukry | 0 g |
Maso je významným zdrojem biologicky hodnotných bílkovin. Obsah tuku závisí na konkrétním kusu a části zvířete, u bažanta je obecně poměrně nízký. Dále maso obsahuje některé vitaminy (zejména D a B12) a minerální látky (železo, fosfor, draslík). U tohoto druhu masa velmi záleží na úpravě a vybraném kusu masa, pokud konzumujete maso i s kůží, je obsah tuku poměrně vysoký a takto připraveného bažanta do jídelníčku raději nezařazujte.
Náhrada potraviny
Odstraňte kůži a viditelný tuk a vyberte si libový kousek (prsa), takto můžete bažanta zařadit do jídelníčku. Nahradit ho můžete krůtou či kuřetem, které mají podobné složení.
Náročnost Střední
Načítám
Postranní panel
Reklama
Reklama






