Hlavní obsah
Hovězí maso přední průměr (syrové)
| Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
|---|---|
| Energie | 800 kJ |
| Bílkoviny | 18 g |
| Tuky | 13 g |
| Sacharidy | 0 g |
| Sůl | 0,1 g |
| SAFA | 5,85 g |
| Vláknina | 0 g |
| Cukry | 0 g |
Maso je významným zdrojem biologicky hodnotných bílkovin. Obsah tuku závisí na konkrétním kusu, u hovězí předního je však obecně poměrně vysoký. Jedná se navíc o tuk s vysokým obsahem nasycených mastných kyselin, jejichž příjem by se měl omezovat. S obsaženým tukem narůstá také obsah cholesterolu. Dále maso obsahuje některé vitaminy (zejména D a B12) a minerální látky (železo, zinek). Tento druh masa má poměrně vysoký obsah tuku, proto není při redukční dietě příliš vhodný. Pokud byste ho přesto konzumovali, odřízněte alespoň viditelný tuk a zkonzumujte pouze malé množství.
Náhrada potraviny
Vhodnější alternativou je hovězí zadní, které obsahuje méně tuku.
Náročnost Střední
Načítám
Postranní panel
Reklama
Reklama






