Hlavní obsah
Activia Tvarohová kakao
| Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
|---|---|
| Energie | 460 kJ |
| Bílkoviny | 5,6 g |
| Tuky | 3,3 g |
| Sacharidy | 13,9 g |
| Sůl | 0,13 g |
| SAFA | 2,1 g |
| Vláknina | 0,7 g |
| Cukry | 13,3 g |
Jedná se o tvarohový dezert. Tvarohy jsou zdrojem dobře stravitelných bílkovin a mléčného tuku. Mléčného cukru (laktózy) obsahují menší množství, část je díky mikroorganismům přeměněna na kyselinu mléčnou. Dále jsou mléčné výrobky zdrojem vitaminů a minerálních látek, nejcennější je vysoký obsah dobře využitelného vápníku. Tento tvaroh obsahuje přijatelné množství tuku, má však poměrně vysoký obsah přidaného cukru. Mléčné výrobky s přidaným cukrem zařazujte do jídelníčku jen občas v přiměřeném množství.
Náhrada potraviny
Vhodnější jsou mléčné výrobky bez přidaného cukru, například si můžete smíchat polotučný či nízkotučný tvaroh s trochou čerstvého ovoce nebo kakaa.
Náročnost Nízká
Načítám
Postranní panel
Reklama
Reklama






