Hlavní obsah

Tarhoňa uvařená (solená)

Nutriční hodnoty na 100 g/ml
Energie620 kJ
Bílkoviny4,83 g
Tuky0,4 g
Sacharidy30,11 g
Sůl0,35 g
SAFA0,08 g
Vláknina2 g
Cukry2,1 g

Jedná se o těstoviny ve tvaru kuliček. Hlavní složkou těstovin jsou sacharidy, dále obsahují malé množství bílkovin a tuku. Glykemický index závisí na délce vaření, čím kratší doba vaření, tím nižší glykemický index. Vyvarujte se proto rozvaření těstovin a vařte je pouze na skus.

Náhrada potraviny

V přiměřeném množství je možné těstoviny zařazovat do jídelníčku, při redukci hmotnosti je vhodné část přílohy nahradit zeleninou. Vhodnější alternativou jsou celozrnné těstoviny, které mají vyšší obsah vlákniny a nižší glykemický index.