Hlavní obsah
Tarhoňa uvařená (solená)
Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
---|---|
Energie | 620 kJ |
Bílkoviny | 4,83 g |
Tuky | 0,4 g |
Sacharidy | 30,11 g |
Sůl | 0,35 g |
SAFA | 0,08 g |
Vláknina | 2 g |
Cukry | 2,1 g |
Jedná se o těstoviny ve tvaru kuliček. Hlavní složkou těstovin jsou sacharidy, dále obsahují malé množství bílkovin a tuku. Glykemický index závisí na délce vaření, čím kratší doba vaření, tím nižší glykemický index. Vyvarujte se proto rozvaření těstovin a vařte je pouze na skus.
Náhrada potraviny
V přiměřeném množství je možné těstoviny zařazovat do jídelníčku, při redukci hmotnosti je vhodné část přílohy nahradit zeleninou. Vhodnější alternativou jsou celozrnné těstoviny, které mají vyšší obsah vlákniny a nižší glykemický index.
Načítám
Postranní panel
Reklama
Reklama