Hlavní obsah

Vajíčkový salát

Nutriční hodnoty na 100 g/ml
Energie670 kJ
Bílkoviny5 g
Tuky12 g
Sacharidy7 g
Sůl1,5 g
SAFA2,4 g
Vláknina1 g
Cukry1,75 g

Ingredience: 36 g vařených vajec, 18 g brambor, 16 g sterilovaných okurek, 6 g cibule, 16 g majonézy, 6 g hořčice, ocet, mletý pepř, sůl Autor: Jaroslav Runštuk, Receptury studených pokrmů Tento salát obsahuje poměrně velké množství tuku a méně bílkovin, výjimečně ho můžete zařadit do jídelníčku.

Náhrada potraviny

Volte raději saláty s nižším obsahem tuku a vyšším zastoupením bílkovin, vhodnější je například tuňákový nebo šunkový salát. Pokud si připravujete salát doma, použijte místo majonézy bílý jogurt a přidejte více zeleniny.