Hlavní obsah

Sójové nudličky na pekingský způsob (Bona Vita)

Nutriční hodnoty na 100 g/ml
Energie1 100 kJ
Bílkoviny48,9 g
Tuky2,3 g
Sacharidy8,9 g
Sůl0 g
SAFA0,9 g
Vláknina29,8 g
Cukry5 g

Jedná se o výrobek z odtučněné sójové mouky, karamelu a aroma. Obsah bílkovin je poměrně vysoký. Obsah tuku a energetická hodnota hotového výrobku jsou velmi nízké, proto ho můžete zařazovat do jídelníčku i při redukční dietě. Sójové výrobky nemohou sloužit jako plnohodnotná náhrada masa, bílkoviny sóji nejsou plnohodnotné a nevýhodou je také horší využitelnost minerálních látek a nepřítomnost některých vitaminů (zejména B12 a D). Naopak výhodou těchto výrobků je nepřítomnost živočišného tuku a cholesterolu a přítomnost vlákniny a dalších prospěšných látek. Tyto výrobky tedy lze zařazovat do jídelníčku, je však vhodné je doplnit i živočišnými produkty.

Náhrada potraviny

Tento výrobek můžete nahradit například Robi plátky, Goody Foody s kuřecí příchutí či seitanem. Ještě vhodnější je Šmakoun nebo Shmaky, které obsahují plnohodnotné bílkoviny.