Hlavní obsah
Žloutek (sušený)
| Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
|---|---|
| Energie | 2 680 kJ |
| Bílkoviny | 33 g |
| Tuky | 55 g |
| Sacharidy | 4,2 g |
| Sůl | 3,1 g |
| SAFA | 14,9 g |
| Vláknina | 0 g |
| Cukry | 0,8 g |
Žloutek obsahuje téměř veškerý tuk obsažený ve vejci, jedná se však o tuk s příznivým složením mastných kyselin. Dále je žloutek bohatým zdrojem bílkovin, vitaminů (A, D, E, B, karotenů) a minerálních látek (železo, zinek). Žloutek obsahuje sice vysoké množství cholesterolu, ale přítomné fosfolipidy zmírňují jeho působení. Díky vysokému obsahu tuku je žloutek i bohatým zdrojem energie, konzumujte ho proto v příměřeném množství.
Náhrada potraviny
Při redukční dietě je vhodné upravit klasické recepty tak, že na jeden žloutek použijete více bílků, sníží se tak obsah tuku a energetická hodnota pokrmu.
Načítám
Postranní panel
Reklama
Reklama






