Hlavní obsah

20 let od premiéry: Jak stárnou Gilmorova děvčata?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Věřili byste, že od dob, kdy se na televizních obrazovkách poprvé objevila Lorelai s dcerou Rory, uplynulo už dvacet let? Seriál Gilmorova děvčata si svým inteligentním humorem získal srdce milionů diváku po celém světě. Co dělají dnes jeho ústřední postavy a na kterých z nich se tok času téměř nepodepsal?

Článek

Příběh svobodné matky a její dcery s nadšením sledovaly snad všechny generace. Vždyť trable s rodinou, láskou, školou i zaměstnáním řeší nejen obyvatelé fiktivního městečka Stars Hollow. A právě proto se seriál Gilmorova děvčata (2000–2007) dočkal v roce 2016 čtyřdílného pokračovaní. Jak vypadají hlavní hrdinky dnes a kdo se letos zařadil mezi nejlépe placené herečky současnosti?

Lauren Graham (53)

Roli Lorelai, která v šestnácti otěhotněla, odstěhovala se od rodičů a dceru vychovávala sama, ztvárnila americká herečka dokonale. Ačkoliv si ji později vybrali tvůrci podobně oblíbeného seriálu Famílie (2010–2015), dalšího velkého angažmá se Lauren Graham zatím nedočkala. Mohli jste ji ještě vidět například v komediích Santa je úchyl (2003), Božský Evan (2007), Letos Vánoce nebudou (2014) nebo v životopisném dramatu Boj o patent (2008). Seriálovým úspěchům se však žádný z filmů rovnat nemůže.

Foto: Profimedia.cz

Takhle to Lauren Graham slušelo na udílení 77. ročníku Zlatých glóbů letos v lednu a musíme uznat, že přes padesát bychom ji opravdu nehádali Foto: Profimedia.cz

Alexis Bledel (39)

Pilnou studentku Rory a dceru Lorelai si střihla tmavovlasá kráska s nebesky modrýma očima. Ačkoliv bylo seriálové postavě v první sérii patnáct let, její představitelka byla o čtyři roky starší. Mladistvý vzhled si udržela i těsně před čtyřicítkou, přestože pár drobných vrásek Alexis Bledel přece jen přibylo.

Rory měla v „Gilmorkách“ několik vážných vztahů. Patřil mezi ně i rebel Jess, kterého si zahrál Milo Ventimiglia (43). Zajímavostí je, že dvojice v letech 2002–2006 randila i ve skutečnosti. V roce 2014 se Alexis provdala za herce Vincenta Kartheisera (41) a od té doby si soukromí přísně střeží. Na obrazovkách jí ovšem opět brzy uvidíte, chystá se čtvrtá série populárního sci–fi s názvem Příběh služebnice (2017–2021), kde hraje hlavní roli.

Foto: Profimedia.cz

Kráska s modrými kukadly vypadá minimálně o patnáct let mladší, než ve skutečnosti je. V černých šatech s kamínky se blýskla letos na udílení Screen Actors Guild Awards Foto: Profimedia.cz

Kelly Bishop (76)

Bez Emily, movité babičky Rory a matky Lorelai, by Gilmorova děvčata nemohla být kompletní. Nemůžeme ale opomenout ani jejího manžela Richarda v podání Edwarda Herrmanna (†71), který bohužel v roce 2014 zemřel a pokračování úspěšného seriálu se již nedočkal.

Kelly Bishop byla do úlohy matek obsazovaná prakticky od začátku své kariéry. Vzpomínáte na Hříšný tanec (1987)? Už tam jste ji mohli spatřit coby maminku hlavní hrdinky Baby. Herečka zraje jako víno a stále vypadá neskutečně šik!

Foto: Profimedia.cz

Fotografové zachytili Kelly Bishop letos na Broadwayi v zeleném kožíšku. Takhle má vypadat opravdová dáma, nemyslíte?Foto: Profimedia.cz

Melissa McCarthy (50)

Pokud se někdo z „Gilmorek“ na stříbrném plátně opravdu uchytil, je to sympatická herečka a komička Melissa McCarthy. Podle časopisu Forbes se nejlepší kamarádka Lorelai dokonce zařadila mezi nejlépe placené herečky roku 2020. S výdělkem 25 milionů dolarů skončila na čtvrtém místě! Patříte mezi její fanoušky? Pak jste určitě viděli komedie Drsňačky (2013), Miluj souseda svého (2014), Špion (2015) nebo Život je večírek (2018). Aktuálně sympatická baculka exceluje v akční komedii Superintelligence (2020).

Foto: Profimedia.cz

Tam, kde se objeví Melissa McCarthy, je zábava zaručena. I proto ji režiséři většinou obsazují do komediálních rolí Foto: Profimedia.cz

Scott Patterson (62)

Majitel bistra Luke s baseballovou kšiltovkou na hlavě doprovází hlavní hrdinky v seriálu od začátku až do konce. Nejprve jako kamarád a později partner Lorelai prožívá všechny trable spolu s hrdinkami příběhu. Scott Patterson dostal hlavní roli v dramatu Vysněný život (2018) a milovníkům hororů neuniknul ani v Saw 4 (2007) a Saw 5 (2008).

Foto: Profimedia.cz

Scott Patterson se v průběhu času změnil nejvíc. Těžko říct, zdali byly jeho vlasy na ústupu i v seriálu, kšiltovku z hlavy prakticky nesundal. Nicméně pořád je to sympaťák! Foto: Profimedia.cz

Reklama

Načítám