Hlavní obsah

Bad moms z filmů a seriálů: Stiflerova máma a ty na tahu

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dokonalé matky jsou k vidění ve vašem okolí, na sociálních sítích i v televizi. Nesnášíte je, to je jisté. Mnohem zábavnější je sledovat počínání matek nedokonalých. Těch, co zapomenou dítě v družině nebo se ráno vzbudí s kocovinou a místo svačiny strčí potomkům do ruky stovku.

Článek

Ráno všem nachystají oblíbenou snídani a ze sebe udělají modelku během pár minut v koupelně. V práci jsou vždy dokonale připravené a jejich tým odvádí nejlepší výsledky. Odpoledne se mění v usměvavou taxikářku a rozváží děti po fotbalech, baletech a výtvarných kurzech. Večer uvaří teplou večeři, vyžehlí manželovi oblíbenou košili, a když dětem přečtou oblíbenou pohádku, předvedou v ložnici parádní číslo.

Tak přesně takhle „bad moms“ nevypadají. Tyto matky nestíhají, zapomínají, ječí a nejen, že nevyzvedávají děti včas, ale občas úplně zapomenou, že je mají. Nejsou dokonalé a jejich život je mnohdy v troskách. Ale jako filmové či seriálové hrdinky patří k velmi oblíbeným, je fajn vědět, že existují i chybující rodiče.

Amy, Kiki a Carla

Film: Matky na tahu (2016)

S jazykem na vestě se snaží být Amy (Mila Kunis, 37, vlevo) dokonalou mámou. Dělá první poslední, pomáhá s šílenými výrobky do školy a pro rodinu dýchá. Když ale přijde manžílkovi na nevěru, bouchnou jí saze. V baru pozná další dvě bad moms: Kiki (Kristen Bell, 40, uprostřed) a Carlu (Kathryn Hahn, 47). Ve třech je jim hnedle lépe a s dokonalými matkami, které se nad ně povyšují, se bojuje snáz.

Foto: Profimedia.cz

Což takhle si trochu zašpásovat v obchodě? To přeci bad moms dělají, ne? Foto: Profimedia.cz

Lorelei Gilmore

Seriál: Gilmorova děvčata (2000–2007)

Kdo seriál o Gilmorovic holkách sledoval, měl pocit, že jeho vlastní máma je strašně nudná. Lorelei (Lauren Graham, 53) je vtipná, jí v noci zmrzlinu a dá se s ní mluvit o všem. Ale taky se umí pěkně prožívat, občas si není jistá, jestli má být spíš máma, nebo kámoška, a nese si sebou pěkný batoh křivd, protože ji rodiče nepodpořili, když jako velmi mladá otěhotněla a narodila se Rory (Alexis Bledel, 39).

Foto: Profimedia.cz

Občas může být otravné, když vaše máma neví, zda je víc máma, nebo kamarádkaFoto: Profimedia.cz

Grace

Seriál: Grace a Frankie (2015–2021)

Je to šik sedmdesátnice, kterou opustil manžel, s nímž má dvě dcery. Grace (Jane Fonda, 82) je a vždy byla zaměřená na sebe a rozhodně neobětovala život pro rodinu. K Mallory (Brooklyn Decker, 33, vlevo) a Brianně (June Diane Raphael, 40, vpravo) nachází vztah až jako stará dáma, kdy se hrany obrousily. Ale že by se hrnula do hlídání vnoučat? Na to nemá čas, protože rozjíždí byznys a pracuje na svém milostném životě.

Foto: Profimedia.cz

Neboj, mami, lepší, když tě opustí kvůli jinému chlapovi, než aby měl mladší ženskou Foto: Profimedia.cz

Ellis Grey

Seriál: Chirurgové (2005–2021)

V seriálu z nemocničního prostředí se jen těžko hledal člověk bez psychických problémů, který by neřešil svoji minulost. Hlavní hrdinkou byla Meredith (Ellen Pompeo, 51), kterou poznamenal vztah s chladnou matkou Ellis (Kate Burton, 63). Ta vždy milovala víc chirurgii než ji. A i ve chvílích, kdy již trpěla pokročilým Alzheimerem, uměla své dceři pěkně od plic říct, jak neschopná jí připadá.

Foto: Profimedia.cz

Vždycky budeš na druhém místě, zlatíčko, to ti slibujiFoto: Profimedia.cz

Lily van der Woodsen

Seriál: Super drbna (2007–2012)

Sexy máma (Kelly Rutherford, 52, vpravo) z newyorského Upper East Side se jako správný rodič začíná chovat až ve chvíli, kdy jejím dětem hrozí vězení nebo skončí v nemocnici. Problémy řeší penězi, ráda se vdává, intrikuje, s dcerou Serenou (Blake Lively, 33, vlevo) se dohaduje a syna Erica (Connor Paolo, 30) poslala po pokusu o sebevraždu na soukromou kliniku.

Foto: Profimedia.cz

Není na světě problém, který by nešel vyřešit, když máte peníze. Alespoň podle Lily van der WoodsenFoto: Profimedia.cz

Kate McCallister

Film: Sám doma (1990)

Pojďme si říct, že jako děti jsme z Kevinova dovádění byli naprosto nadšení. Jako dospělí jsme v šoku. Jak je sakra možné zapomenout doma dítě a odletět na dovolenou? A o rok později ho ztratit na letišti? Titul Matka roku Kate McCallister (Catherine O'Hara, 66) vskutku nenáleží, i když pak dělá psí kusy, aby byla u syna co nejdřív

Foto: Profimedia.cz

Promiňte, asi jsem si doma zapomněla dítě, můžete mi prodat jednu letenku zpět? Foto: Profimedia.cz

Jeanine Stifler

Film: Prci, prci, prcičky (1999)

Sex je běžná věc, ale ten rodičovský je pro děti často tabu. A noční můra je, když se vaše matka líbí kamarádům. To prožívá Steve Stifler (Seann William Scott, 44), jehož matka má přezdívku MCBP (neboli anglické MILF, překlad ať si raději každý doplní sám). Paul Finch (Eddie Kaye Thomas, 40) nakonec se Stiflerovou mámou (Jennifer Coolidge, 59) přijde o panictví.

Foto: Profimedia.cz

Tak vy jste ta Stiflerova matka, jo? Foto: Profimedia.cz

Judy Geller

Seriál: Přátelé (1994–2004)

Jak jedna žena může být dokonalou i šílenou matkou zároveň? Snadno. Stačí se ke dvěma dětem chovat naprosto odlišně. A v tom je naprostým mistrem Judy Geller (Christina Pickles, 85). Syn Ross (David Schwimmer, 51) je její miláček, chytrý a úžasný. Na jeho sestře Monice (Courteney Cox, 56) nic pozitivního nenachází. A když její syn chodil s Rachel (Jennifer Aniston, 51), řekla jí paní Gellerová, že je jako dcera, kterou nikdy neměla.

Foto: Profimedia.cz

Dokonalá máma, anebo dokonale šílená? Foto: Profimedia.cz

Načítám