Hlavní obsah

Jak se herci, kteří zazářili v seriálech, zbavili škatulky

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když se řekne seriál, někomu se vybaví nekonečné příběhy typu Tak jde čas nebo Mladí a neklidní, jiný zase vyjmenuje oceňovaná díla jako Temný případ nebo Sedmilhářky. Kteří známí herci jedou další seriálové kolo a jsou na to pyšní?

Článek

Proč je role v úspěšném seriálu herecký splněný sen? Máte stálý příjem, příběh vás může celosvětově proslavit a je šance, že vaše postava projde vývojem a bude to zajímavá herecká práce. Umělci ovšem riskují i to, že se zaškatulkují, a buď už je nikdo neobsadí, nebo jen do podobných rolí. Kdo se v seriálu proslavil, a přesto se nestal hercem jedné role a v dalším projektu je k nepoznání?

Sex ve městě » Rozvod

Jako Carrie Bradshaw hledala s kamarádkami v New Yorku štěstí a lásku. Seriál Sex ve městě (1998–2004) ji katapultoval mezi hvězdy a stala si i módní ikonou. A pak přišel dramatický příběh Rozvod (2016–2019) o konci jednoho manželství, který má se Sexem ve městě společný jen ten sex. Sarah Jessica Parker (54) dokázala, že jí nesedí jen role sympatických diblíků – s Thomasem Hadenem Churchem (59) rozehrávají herecký koncert.

Foto: Profimedia.cz

Její Carrie řešila, jak najít pana Božského. Frances v Rozvodu o Božském ztratila iluzeFoto: Profimedia.cz

Ženatý se závazky » Taková moderní rodinka

Jako Al Bunda prodával boty, měl jízlivou manželku Peggy, nadrženého syna Buda a pitomoučkou dceru Kelly. Seriál Ženatý se závazky (1987–1997) vznikl jako satirická parodie na rodinné seriály. Ed O’Neill (73) nepatří mezi muže, kteří stárnou jako víno: vlasy mu prořídly, břicho narostlo, ale na humoru neztratil. V Takové moderní rodince (vysílá se od roku 2009) stojí v čele rodinného klanu jako šedesátník Jay Pritchett, který si vzal vášnivou Glorii (hraje ji Sofía Vergara, 47) a vyženil syna. Jejich příhody milují diváci po celém světě a sbírají nejrůznější ocenění.

Foto: Profimedia.cz

Jako Al Bunda byl lehce znavený životem, jako Jay Pritchett je plný síly a užívá si sexy ženuFoto: Profimedia.cz

Přátelé » Město žen

I Courteney Cox (55) měla našlápnuto k „herečce jedné role“, protože celých deset let hrála Moniku v Přátelích (1994–2004). O pár sezon později ale získala roli sobě snad na míru šitou v seriálu Město žen (2009–2015) – její rozvedená Jules rozhodně nepatří do starého železa, je vtipná a sexy – jako ostatně všechny „holky ve městě“.

Foto: Profimedia.cz

V Přátelích probírala život u kávy, v Městě žen si nalévala víno do XXL skleniceFoto: Profimedia.cz

Hra o trůny » Dobrý boj

Ve Hře o trůny (2011–2019) hrála rudovlasou Ygritte, s níž Jon Snow prožil vášnivou milostnou scénu. Jejich představitelé Rose Leslie (32) a Kit Harington (32) se do sebe zamilovali i ve skutečnosti a vloni se vzali. V současnosti je Rose Leslie hvězdou seriálu Dobrý boj (vysílá se od roku 2017), kde hraje právničku Maiu Rindell, která musí dokázat, že rozumí právu a není podvodnice jako její táta. Jestli herečka otěhotní, jak prý plánuje, bude zajímavé vývoj postavy sledovat – Maia je totiž na holky.

Ygritte byla živelná a uměla se prát. Maia se pere jen v soudních síních a s vlastní minulostí

Dawsonův svět » Hranice nemožného

Okouzlující a vtipkující Pacey Witter, to byl Joshua Jackson (41) v teenagerovském Dawsonově světě (1998–2003). V seriálu Hranice nemožného (2008–2013), který koketuje s myšlenkou existence paralelních světů, zase jako Peter Bishop pomáhá objasnit nevysvětlitelné úkazy ohrožující lidské životy. A vídat jej můžete i v seriálu Aféra (2014–2019), kde se vrátil k „starým dobrým vztahům“.

Foto: Profimedia.cz

Ať už řeší vztahy, nebo mimozemšťany, divačky si přijdou na svéFoto: Profimedia.cz

Gilmorova děvčata » Příběh služebnice

Po Rory Gilmorové měla Alexis Bledel (37) parádně nakročeno k rolím milých holek. Seriál Gilmorova děvčata (2000–2007) je mimořádně populární a jistě si zasloužil všechny nominace a ocenění. Ale herečka se potřebovala zbavit škatulky. Role prostitutky Becky v thrilleru Sin City (2005) naznačila mnohé. A pak přišel Příběh služebnice (vysílá se od roku 2017) a na Rory si nikdo nevzpomněl. Jako Ofglen ukázala, že má talent, z kterého až mrazí.

Foto: Profimedia.cz

Rory, která sní o kariéře novinářky, byste v Ofglen uvězněné v Gileádu asi nepoznaliFoto: Profimedia.cz

Který seriál je váš favorit? Herci populárního Beverly Hills 90210 dlouho na druhé kolo štěstí neměli, ale snad se teď blýská na lepší časy.

Načítám