Hlavní obsah

3 outfity na přechodné období. Co nosit ke kozačkám?

Foto: Creative Lab, Shutterstock.com

Foto: Creative Lab, Shutterstock.com

Kozačky získaly letos větší popularitu než předchozí roky, proto si je chceme ještě užít. Vybrali jsme tři typy a poskládali dohromady stylové outfity. Jaké si vyberete?

Článek

Když pomineme to, že kozačky z módy nikdy nevyjdou, na letošní sezonu jim byla věnovaná mnohem větší pozornost od módních ikon, než bylo zvykem za poslední roky. Kozačky se vedle ugly sneakers a kotníčkových bot zase staly trendy. Největší radost jsme měli z těch klasických v jezdeckém stylu, které se nám krčily v koutě a čekaly, kdy zase přijde jejich čas. (Co jsou nejmódnější boty sezony?)

Všude už se to hemží jarními trendy, krátkými bundičkami a holými kotníky. Ale chce to ještě něco trochu praktického do tohoto počasí, které je jak na houpačce.

Jezdecké

Kozačky v jezdeckém stylu mají maličký podpatek, takže se vám v nich bude dobře chodit a navíc protáhnou siluetu. Jsou sázkou na jistotu, pokud jste v módě konzervativnější a výstřelky vás nechávají chladnou.

Kalhoty dovnitř jsou klasika, alespoň ty ve střihu skinny. Ale ikony streetstylu, celebrity i návrháři zase zastrkují do kozaček i ty široké. Opticky to přidá na objemu stehnům i pozadí, zejména pokud zvolíte kontrastní barvy. My radíme držet se černé a užších nohavic.

Foto: Archiv firem

1. Sako Dorothy Perkins (prodává Zoot), 639 Kč; 2. Kozačky Baťa, 2599 Kč; 3. Prstýnek Pandora, 1129 Kč; 4. Kabát 2nd Day (prodává Zalando), 6720 Kč; 5. Náhrdelník H&M, 249 Kč; 6. Kalhoty Esprit, 1699 Kč; 7. Tričko H&M, 349 Kč Foto: Archiv firem

Na podpatku

Asi nejkrásnější variantou kozaček jsou ty na podpatku vysokém aspoň 7 cm a do půli lýtek, ideálně když jsou trochu volnější a krčí se. Outfit jsme vybírali tón v tónu. Můžete se zahalit do huňatého kabátu, pokud teploty ještě klesnou, nebo zvolit béžový kožený křivák. Šperky laďte do zlaté, a pokud si vyberete kozačky s krokodýlím vzorem, nepřidávejte už další zvířecí motivy.

Foto: Archiv firem

1. Tričko Promod, 549 Kč; 2. Kozačky Mango, 2499 Kč; 3. Náramek Guess (prodává Zalando), 1400 Kč; 4. Sukně H&M, 999 Kč; 5. Kabát Kaffe (prodává Zalando), 2500 Kč; 6. Prstýnky H&M, 249 KčFoto: Archiv firem

Nad kolena

Kozačky nad kolena neboli mušketýrky jsou nejenom super stylové, ale i zahřejí. A tak jsou skvělým protějškem k sukním a šatům. Hodí se k nim jak mini, tak i midi délky.

Nám dnes padl výběr na uvolněnější outfit se sportovní bundou do pasu, džínovými minišaty a rolákem. Tento typ bund je super trendy, ale ne příliš praktický na velké mrazy. V přechodném období ale padne jako ulitá. Co se týče samotných bot, vsaďte na černé a semišové, které užijete do města i na večírky.

Foto: Archiv firem

1. Bunda Bershka, 599 Kč; 2. Kozačky Anna Field (prodává Zalando), 1140 Kč; 3. Náušnice Zara, 299 Kč; 4. Šaty Levi's (prodává About You), 1503 Kč; 5. Rolák H&M, 249 Kč; 6. Hodinky Cluse (prodává Bonami), 2199 KčFoto: Archiv firem

Další outfitová inspirace: Jak nosit midi délku sukní a šatů?

Reklama

Související témata: