Hlavní obsah

45 % mužů vyvrcholí do dvou minut! Poradíme, co s tím

Foto: Thinkstock

Jestli si myslíte, že se problémy s partnerovým vyvrcholením týkají jen vás, jste na velkém omyluFoto: Thinkstock

Reklama

Muži mohou vždycky, pořád a dlouho!? Neskutečné klišé! Vždyť především pánové jsou ti, kteří mají za pár vteřin hotovo. Odzvonilo snad celonočnímu sexuálnímu rejdění? Vypadá to tak! 120 vteřin a dost!

Článek

Známý sexuální výzkumník Alfred Kinsey jednou suše poznamenal, že častým zdrojem rodinných konfliktů je otázka ženy směrem k muži: „To už jsi hotový?“ A něco na tom bude! S neschopností dosáhnout, ale i udržet erekci dostatečnou pro uspokojivý sexuální styk se setkává nejeden muž. Vlastně, v 21. století je sex, který někteří označují za „speedy“, tedy zrychlený, naprosto normální. Máte se bát?

Sexuální realita? Smutná!

Harry Fisch, světově proslulý urolog a odborník na sexuální zdraví mužů z New Yorku, který je autorem nové knihy s názvem The New Naked: The Ultimate Sex -– Vzdělávání pro dospělého, šokuje svět informací, že 45 procent mužů má orgasmus během prvních dvou minut styku! Naprosto zdrcující informace pro všechny ženy!

„Je to dost rychlé, vlastně příliš rychlé,“ komentuje odborník ve zmiňované publikaci s tím, že průměrné ženě trvá tak sedm minut, než dosáhne orgasmu. Průměrná délka vaginálního styku je asi 7,3 minuty, přičemž dobře naladěné milence tato doba k dosažení vyvrcholení stačí. Jenže to by doma nesměla mít Pendolíno… Je to i váš případ?

Foto: Thinkstock

Problémy mohou být fyzické, ale i psychickéFoto: Thinkstock

Které páry mají smůlu?

Data, jež expert zmiňuje, pocházejí z jeho vlastní praxe a výzkumů, během kterých se nezdráhal mužům – dobrovolníkům a klientům – dát do ruky stopky s úkolem monitorovat každou „milostnou relaci“.

Asi nikoho nepřekvapí, že, co se týče délky trvání sexuálního setkání, existují velké rozdíly od příliš krátkých sexy seancí (dvě minuty a méně) po více než 45 minut. Záleží, jak na tom dotyčný fyzicky i psychicky je.

Kdo za to může?

Mimochodem, podle Karla Kočího z pražské andrologické ordinace se na erektilních dysfunkcích podílí kouření, stres, obezita, zvýšený krevní tlak, nedostatek fyzické aktivity, zvýšená hladina krevních tuků.

U některých odborníků však převládá názor, že hlavní úlohu hrají psychogenní faktory, jako je úzkost a narušené mezilidské vztahy, další se zmiňují o vině masturbačních návyků z raného mládí nebo jakémsi zadržování svalového napětí. Ať je příčina jakákoli, ty ženy, jejichž milenci mají hotovo již v momentu, kdy dozní úvodní znělka televizního pořadu, se cítí ochuzené, a především otrávené. Aby ne!

Foto: Thinkstock

Čím víc sexu, tím víc chuti na něj. Na to myslete!Foto: Thinkstock

Domácí pomoc

Máte to doma jinak? Tak jásejte! V opačném případě zahajte humanitární misi a svému partnerovi pomozte. Zkuste trik zvaný kalibrace penisu! Doporučuje ho Paul Joannides, odborník na sexuální výchovu americké mládeže, který je autorem oblíbené publikace Sex je umět, chtít a vědět. Cílem cvičení je rozšíření rozsahu erotických pocitů vnímaných mužem a trénování výdrže.

  • Žena provádí tření nebo masáž penisu v intenzitě, jaká mu je příjemná.
  • Muž partnerce hlásí, na jakém stupni vzrušení od jedničky do desítky se nachází. „Zprvu bude muž jen hádat, ale postupem času se naučí jednotlivé fáze své osobní stupnice přesně rozlišovat,“ popisuje Paul Joannides.
  • Při každém nácviku se žena snaží milence na každé příčce pár minut „zdržet“, a než mu umožní další krok, nechá ho kousek se vrátit.
  • Po patnácti minutách až půlhodině nácviku milenka může dovolit ejakulaci. (Pokud se při prvních pokusech o kalibraci penisu blíží vyvrcholení, žena stimulaci přeruší a pokračuje v ní tak po deseti vteřinách absolutního klidu.)

Společnými silami se pár vypracuje na dlouhodobý pobyt na šestém či osmém stupni, ovšem bez trpělivosti to nepůjde.

Tak co, půjdete do toho?

Reklama

Načítám