Hlavní obsah

5 romantických filmových scén, ze kterých jdeme do kolen

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velké holky na pohádky nevěří. Ale jakmile dojde na romantickou scénu či dojemné vyznání lásky, rozbuší se jim srdce, zatají dech a ve skrytu duše doufají, že podobný příval citů a emocí jednou také zažijí. A muži z toho šílí, protože tyto scény jen ženám zvyšují jejich požadavky.

Článek

K létu neodmyslitelně patří láska a romantika. Dlouhé teplé večery, dovolené, na které se člověk dostává za hranice všedních dnů i pobláznění. A to se mnohdy promítá i do filmů. Vybrali jsme pro vás pět romantických scén, ze kterých nám běhá mráz po zádech. Titanic a epochální scénu „Jacku, já letím,“ kdy Rose stojí na přídi a mladík ji zezadu podpírá, zná každý. A tak jsme tentokrát sáhli po těch pro některé méně známých.

Z nenávisti láska

Film: Pýcha a předsudek (2005)

Nadutý a pyšný šlechtic, který je vám sice na první pohled sympatický, ale vzápětí zjistíte, že jde o toho nejméně zábavného člověka, kterého jste kdy potkali. A navíc divného. Jenže i tak někde ve skrytu duše cítíte přitažlivost, kterou vlastně nechápete. Zhruba tak se cítila Elizabeth Bennet (Keira Knightley, 34) ve filmu podle stejnojmenné  knižní předlohy, když se zakoukala do pana Darcyho (Matthew MaFayden, 44). Snad nejdojemnější scéna je však na samém závěru, kdy za rozbřesku, na anglickém venkově, k sobě pomalu kráčí Elizabeth a pan Darcy. A on, s pohledem raněného štěněte, jí vyznává lásku a zároveň vysvětluje, že musel hodit pýchu za hlavu a že veškerá pomoc jejím sestrám plynula z jeho touhy dokázat jí, jak moc ji miluje. Kdo by nechtěl slyšet „vše dobré, co konám, činím kvůli tobě“?

Foto: Profimedia.cz

Pan Darcy byl dokonalý gentleman, ale zároveň ve vztazích dost plavalFoto: Profimedia.cz

Zakázané ovoce

Film: Anglický pacient (1996)

Zakázaná láska bývá mnohdy tou nejvášnivější. A na tom je postaven i film Anglický pacient, který vypráví příběh hraběte Laszla de Almásyho (Ralph Fiennes, 56), který se při svých kartografických výpravách zamiloval do ženy jednoho z britských donátorů, do Katherine Clifton (Kristin Scott Thomas, 59). Almásy vzpomíná na ty krátké a utajené chvilky, které s Katherine strávil, nicméně mráz po zádech vám půjde z jedné scény, ve které spolu tančí. A rozhodně nečekejte nějaký hříšný tanec, nýbrž společenský. Jenže pohledy, které si ti dva vyměňují, jsou plné lásky, vášně a pokušení a čekáte, kdy se konečně políbí, protože napětí mezi nimi je takřka elektrizující.

Foto: Profimedia.cz

Někdy není potřeba přílišných dotyků a slovních vyznání, ale stačí jen pohled Foto: Profimedia.cz

Stará láska nerezaví

Film: Zápisník jedné lásky (2004)

Noah (Ryan Gosling, 38) a Allie (Rachel McAdams, 40) prožívali mladistvou lásku, když je násilím její matka rozdělila, protože obyčejný kluk nebyl pro její holčičku dost dobrý. Pár se znovu setká po sedmi letech, kdy se Allie vrátí do města. A samozřejmě svého bývalého přítele přijede pozdravit. Po pár hodinách, které strávili příjemně jako staří přátelé, v Allie bouchnou saze a na svého bývalého milého začne křičet a vyčítat mu, proč se jí už neozval, když ona ho tak milovala a čekala na něj. To však nevěděla, že on jí posílal každý den dopisy, které k ní ale nedoputovaly. Prostě láska, které nebylo přáno. Bouřlivá hádka se ale rázem promění v bouřlivé líbání, to vše v krásné přírodní scenerii.

Foto: Profimedia.cz

V Allie a Noahovi léta dřímal nedokončený vztahFoto: Profimedia.cz

Modré z nebe pro ženu snů

Film: Velká ryba (2004)

Film Velká ryba není ani tak romantický, ačkoliv jeho hlavní hrdina, Edward Bloom (Ewan McGregor, 48), je romantická duše každým coulem. Odjakživa byl vášnivým vypravěčem, nicméně jeho historky jsou plné fabulací a mýtických výjevů. Jedna z historek, kterou vypráví, je o tom, jak pro svoji milou (Alison Lohman, 39) před jejím domem vysázel celý lán narcisů, které ona tak milovala. A uprostřed toho všeho ji požádal o ruku. Představte si svého vysněného muže, jak vám vyznává lásku uprostřed vašich nejoblíbenějších květin! Tento typ romantiky patří přesně k těm situacím, které se nikdy nestanou, ale možná právě proto se na ně o to raději díváme.

Foto: Profimedia.cz

Někdo snese druhému modré z nebe, Edward Bloom alias Ewan McGregor zasadil lán narcisů Foto: Profimedia.cz

Protiklady se přitahují 

Prázdniny v Římě (1953)

Prázdniny v Římě s Audrey Hepburn (†63) coby princeznou Annou a Gregorym Peckem (†87) jako reportérem Joem Bradleym, zná snad každý. Princezna v utajení a její průvodce, který ale vidí jen sólokapra, si během prohlídky italského města tak padnou do noty, že mezi nimi vzplane románek. Oba dva ale vědí, že nemůže mít dlouhého trvání, protože každý jsou z diametrálně odlišných poměrů. Že jejich zážitky při poznávání Říma byly opravdu silné, je poznat na konci filmu, kdy se princezna s novinářem setkají na tiskové konferenci. Oční kontakt mezi nimi je jedinečný stejně jako úsměv, a přesně vyjadřuje, že ač jsou každý jinde, zůstává mezi nimi nepopsatelný vztah. Prázdninová láska jako podle učebnice!

Foto: Profimedia.cz

Jedna z nejsilnějších scén z Prázdnin v Římě je ta, když se Anna setká s novinářem Joem už v pozici princezny Foto: Profimedia.cz

Jaká je vaše nejoblíbenější milostná scéna? A co nejromantičtější polibky

Reklama

Související témata:

Načítám