Hlavní obsah

Romantika nebolí aneb 6 filmů, které přežije i váš partner, a rád!

Foto: Profimedia.cz

Walk the LineFoto: Profimedia.cz

Reklama

Na valentýnské oslavy si většinou potrpí spíše ženy než muži. Nicméně když svému drahému připravíte dobrou večeři, dáte si skleničku vína a uvolněně se svalíte na gauč, určitě bude nakonec spokojen. A to samé platí i o romantických filmech. Stačí mu jen naservírovat ten správný.

Článek

Toužíte strávit se svým milovaným příjemný večer a dívat se přitom společně na romantický film? Máte to mít. Stačí jen vybrat ten správný. Jasně, „Notting Hill“ (1999) asi není to pravé ořechové, podobně jako většina dalších kusů s Hughem Grantem (57). Nicméně naštěstí (pro vašeho partnera) existuje i dost snímků s romantickou tematikou, kde vystupují herci, kteří za svoji roli dostali dokonce třeba i Oscara. A to by bylo, že by se na to nechtěl podívat s vámi! Takže – připravte svíčky, jdeme na to.

Walk the Line (2005)

Jestliže máte oba rádi country hudbu a muzikanta Johnnyho Cashe (Joaquin Phoenix, 43), tak vám za tento film bude líbat ruce. Jde totiž o životopisné drama, které popisuje nejen Cashovu hvězdnou pěveckou kariéru včetně všech vrcholů i pádů, ale i vztah se zpěvačkou June Carter (Reese Witherspoon, 41). Stála při něm v dobrém i špatném a Johnny Cash by šel třeba i do pekla, jen aby mohl být s ní. Mimochodem – oba hlavní protagonisté za tenhle snímek sbírali jednu cenu za druhou, Reese Witherspoon získala i Oscara za nejlepší ženský herecký výkon, Joaquin Phoenix obdržel „jen" Zlatý glóbus.

Foto: Profimedia.cz

Zpěvák Johnny Cash se do June Carter zamiloval ještě dříve, než ji vůbec spatřil – z rádia znal její hlasFoto: Profimedia.cz

P.S. Miluji Tě (2007)

Kterého chlapa by nepotěšilo, že hlavní hrdina romantického komediálního dramatu umře hned na začátku? Ale nebojte, převezete ho – hlavní hrdina má ve filmu důležitou roli až do konce. Gerry (Gerard Butler, 48) sice zemře, ale nechá své ženě deset dopisů, ve kterých jí radí, co má dělat, aby se s jeho smrtí dokázala vyrovnat. Na své si přijdou milovníci trochu suchého černého humoru a Irska. Gerry totiž pocházel z této země a byl muzikant, celý film tedy doprovází nejen irská hudba, ale značnou část také krásy irské přírody. A Hilary Swank (43) jako vdova Holly je dokonalá, nehraje si na žádnou velkou hrdinku a truchlí tak, že jí to člověk skutečně věří.

Foto: Profimedia.cz

Celý film budete střídavě plakat a střídavě se smát. Ale o laciný sentiment opravdu nejde Foto: Profimedia.cz

9 a ½ týdne (1986)

Chcete se navnadit na večerní milostné chvilky? Pak vám určitě přijde vhod film, který pracuje s myšlenkou, že ta největší vášeň a touha mezi dvěma lidmi trvá přesně devět a půl týdne. Za tu dobu John Grey a Elizabeth McGraw vyzkoušejí nespočet milostných dobrodružství, až se občas člověk až zastydí. Padesát odstínů čehokoliv je slabý odvar toho, jaké vzrušení dokážou na plátně vytvořit Mickey Rourke (65) a Kim Basinger (64).

Foto: Profimedia.cz

Jestli chcete večer trochu přiostřit, pusťte si rozhodně film „9 a ½ týdne“Foto: Profimedia.cz

Mrtvá nevěsta Tima Burtona (2005)

Název možná příliš romantiky neslibuje, ale opak je pravdou. Victor Van Dort (mluví Johnny Depp, 54) se má provdat za Victorii Everglot (Emily Watson, 51), kterou nikdy neviděl, a vlastně se ještě ženit ani nechce. Ovšem na první pohled se do sličné nevěsty zamiluje a vše si rozmyslí. Jenže je to trochu popleta, a tak když si v noci v lese zkouší svatební slib, omylem zlomí kletbu mrtvé nevěsty Emily (Helena Bonham Carter, 51) a ta jej pojme za chotě. Dostane se Victor zpět do světa živých za svojí vyvolenou, anebo zůstane ve světě mrtvých s Emily, která je vlastně docela kost? Na filmu rozhodně oceníte zpracování Tima Burtona (59) a hudbu skladatele Dannyho Elfmana (64)!

Foto: Profimedia.cz

Romantika v podání Tima Burtona rozhodně stojí za zhlédnutíFoto: Profimedia.cz

Mr. & Mrs. Smith (2005)

U filmu „Pan a paní Smithovi“ si na své přijdete určitě oba! Pohled na nájemného vraha Brada Pitta (54) potěší zaručeně vás a váš protějšek zase ocení krásnou Angelinu Jolie (42). Manželé začnou být trochu znudění, dokud nezjistí, že oba pracují jako tajní nájemní zabijáci, kteří se právě mají zabít navzájem. Jenže tenhle úkol jako kdyby rozdmýchal jejich dávno vyhaslou vášeň... Čekají vás akční honičky a střílečky a samozřejmě romantické chvíle.

Foto: Profimedia.cz

I film o nájemných vrazích může být proklatě romantický! Foto: Profimedia.cz

Lepší už to nebude (1997)

S touhle klasikou vás nikdo k šípku nepošle. Nerudný spisovatel Melvin v podání Jacka Nicholsona (80) trpí obsedantně kompulzivní poruchou, štve všechny lidi v okolí, nemá nikoho rád a ani jeho společnost nikdo nevyhledává. Co je tedy to, co pocítí k servírce Carol (Helen Hunt, 54), která jednoho dne nepřijde do práce? A proč se rozhodne hlídat nesnesitelného psa svému neoblíbenému sousedovi Simonovi (Greg Kinnear, 54)? Že by i Melvin, cynický tvůrce milostných románů, nakonec okusil osud svých postav? I za tento film dostali hlavní představitelé Oscara. Kromě nich byl oceněn i režisér James L. Brooks (77) Zlatým glóbem za nejlepší film.

Foto: Profimedia.cz

Jack Nicholson sice není prototyp svůdníka, ale možná právě proto je snímek tak přesvědčivýFoto: Profimedia.cz

Jaký je váš tip na romantický film, který se bude líbit i mužům?

Reklama

Načítám