Hlavní obsah

Sex po ránu: 8 důvodů, proč je pro ženy velmi prospěšný!

Foto: Dean Drobot, Shutterstock.com

Foto: Dean Drobot, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Říká se, že běhat je nejlepší hned ráno. Spálí se víc kalorií a ještě se opravdu důkladně probudíte. Platí tohle i pro milování? Můžete hádat. Benefitů, které ranní muchlování dostávají na vyšší úroveň, je hned osm!

Článek

„Muži ranní sex milují,“ říká Hitesh Shah, sexuolog z indické Bombaje, s tím, že mužské tělo je k sexy hrátkám hned na začátku dne vyloženě stavěné. „Pánské tělo je probuzené a připravené mít sex, myšleno psychicky i fyzicky,“ domnívá se odborník s 27letou praxí a porovnává muže se ženami. Dámy podle něj otevřou oči a ihned přemýšlejí, co je ten den čeká. Problémy zaměstnávají jejich mysl a v globálu také potřebují mnohem víc času, aby se na sex naladily.

„Já si ale myslím, že je to všechno jen v hlavě. Škoda že muž obvykle upřednostňuje ranní mazlení, zatímco jedinou starostí ženy je rychle vypadnout z postele,“ myslí si Hitesh Shah, který byl osloven portálem Lybrate. A právě prostřednictvím tohoto média se rozhodl udělat takovou menší osvětu. Víte, které benefity by mohly změnit váš názor na to, co se týče muchlování po ránu? Tohle je osm důvodů, proč je ranní sex nejlepším startem dne.

1. Udělá vás šťastnější

„Den, který zahájíte sexem, bude mnohem šťastnější, a dokonce i zdravější. Neptejte se mne proč, prostě to tak je,“ říká sexuolog a naráží tak na vyplavování endorfinů, díky kterým je člověk optimističtější a navíc jeho imunitní systém funguje mnohem lépe. Dochází totiž ke zvyšování hladiny imunoglobulinu IgA, jenž tělo chrání před infekcí. Tak to vezměte na vědomí ještě před vypuknutím chřipkové sezony.

2. Vytváří spojení

Páry, které si na sebe ráno udělají víc času než obvykle, jsou propojené po celý den. A to i když pracují na různých místech. „Z výrazu jejich tváře je však všechno jasné,“ popisuje indický sexuolog a dodává, že muž a žena na sebe myslí a vychutnávají si dozvuky ranního mazlení – zvlášť pokud k němu obvykle nebo častěji nedochází.

Foto: Nikodash, Shutterstock.com

Udělejte si na sebe ráno čas a uvidíte tu změnuFoto: Nikodash, Shutterstock.com

3. Bývá uspokojivější

Co na tom, že se jedná jen o pár minut? Ranní milování bývá i mnohem uspokojivější. Když překonáte odpor vůči nevyčištěným zubům a oddáte se rychlovce, adrenalin se postará o to, abyste si sex užili víc, intenzivněji a spontánněji. Nepotřebujete teď právě tohle?

4. Dělá vás krásnější

Dojdete do práce a klidně se můžete setkat s lichotivou poznámkou typu: „Tobě to ale dnes sluší. Asi ses dobře vyspala, ne?“ Kdyby kolega věděl! To zvýšená hladina estrogenů může za mnohem lepší pleť a kvalitu a lesk vlasů. A dokonce i nehty jsou prý časem pevnější.

5. Zlepšuje oběh krve

„Je dokázáno, že sex, a zvlášť ten ranní, se dá považovat za formu tělesného cvičení, které pomáhá dilatovat krevní cévy a usnadňovat krevní oběh. To znamená, že pokud se stane vaším koníčkem, můžete počítat se snížením rizika srdečního záchvatu nebo mrtvice,“ ještě apeluje Hitesh Shah.

6. Omlazuje

Nabuzeně. Přesně tak se můžete cítit po své ranní dávce doteků nebo rovnou orgasmu. Obojí vám dodá energii a optimismus. Méně se mračíte, více smějete. Tím vypadáte omlazeně. Tuto teorii koneckonců potvrzuje i skotský klinický neuropsycholog David Weeks, podle kterého sex jako takový spouští produkci růstového hormonu – ten pomáhá udržovat mladistvý vzhled a podporuje dodávky živin. V jeho studii s 3 500 tisíci respondenty se dokonce ukázalo, že ti, kteří se milují třikrát týdně, vypadají o sedm až dvanáct let mladší. Když tedy večer padáte únavou, nařiďte si budík o půl hodiny dřív, ať si splníte „limity“.

Foto: Antonio Guillem, Shutterstock.com

Po ranním milování: oběh krve podpořen a omlazení nastartovánoFoto: Antonio Guillem, Shutterstock.com

7. Zmírňuje bolesti

Bolí vás hlava? Než sáhnete po růžové tabletce, zkuste si hned po probuzení sundat kalhotky. Podle všeho tím zatočíte s migrénou tak, že budete schopné obléknout se a jít do práce.

8. Spaluje kalorie

„Ano, prostě spálíte asi 300 kalorií ještě předtím, než váš den oficiálně začne. Komu by se právě tohle nelíbilo?“ ptá se sexuolog Hitesh Shah. Dobrá otázka…

Jak často máte ranní sex?

Načítám