Hlavní obsah

9 znamení, která říkají jediné: Tenhle chlap to s vámi nemyslí vážně!

Foto: Dmytro Zinkevych, Shutterstock.com

Foto: Dmytro Zinkevych, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když na to člověk přijde, je to velmi ponižující. Tedy být ve vztahu, který za vážný považujete jen vy sama, nikoliv ten, s kým chodíte. V tu chvíli máte dvě možnosti: buď rychle prchnout, anebo přistoupit na jeho hru. Lepší je ale prchnout.

Článek

Zkoušíte, jak bude znít jeho příjmení s vaším jménem a občas mu připomínáte, jak krásné jsou vaše společné začátky, aby náhodou neprošvihl, že se blíží výročí. A pak najednou facka jak hrom – prozřete a uvědomíte si, že ve vážném vztahu jste jen vy. V tu chvíli se ptáte sama sebe, jak jste mohla být tak naivní a nevšímat si toho – dokonce ani tehdy, když vám to říkali lidé ve vašem okolí? Pokud vás to alespoň trochu uklidní, tímhle poblouzněním si projde mnoho žen. Jaké signály by vás tedy měly varovat, že jste možná i vy ve slepé uličce?

1. Nikdy vám nezavolá, pouze píše zprávy

Vlk se nažere a koza zůstane celá: nikdy vám nezavolá a pro komunikaci používá výhradně zprávy. Udržuje kontakt, ale pouze tehdy, kdy sám chce. Sám si zvolí, kdy vám napíše anebo odepíše. Kdyby vám totiž zavolal, musel by si s vámi povídat delší dobu, případně dokonce řešit i vaše problémy. Ale tohle chlap, který s vámi nechce sdílet vážný vztah, nedělá. Prostě vás netouží slyšet.

2. Na rande vás zve zásadně do společnosti

Krásné šaty, pod které schováte hříšné prádlo, boty na podpatku, na kterých ujdete vzdálenost maximálně z domova do restaurace a poté taxíkem domů, a naproti u stolu muž, který na vás může oči nechat. Že jste tohle se svým „partnerem“ nikdy nezažila, ačkoliv po tom moc toužíte a občas mu to i říkáte a na rande jdete do klubu s přáteli, případně rovnou domů? Pak to asi není vážný vztah… Protože milující muž by toužil být s vámi občas sám.

Foto: wavebreakmedia, Shutterstock.com

Rande s kamarády nebo sex u vás – a jinak nic? Moc vážně vás nebereFoto: wavebreakmedia, Shutterstock.com

3. Nejste jeho plus jedna

Když někoho milujete, chcete s ním vše sdílet. I společenské akce, jako jeho plus jedna. Ale pokud vás druhý bere jen jako nezávaznou kratochvíli, potom vás zřejmě nikdy nebude žádat, abyste ho doprovodila. V okruhu svých známých bude chtít i nadále vypadat jako nezadaný, případně: „Není to ještě tak vážné, abych ji sem bral.“ Přitom by to mělo být naopak: měl by se vámi chtít chlubit. Ruce pryč a raději si najděte tu správnou plus jedničku.

4. Necítí se na to

Nikdo se vám nemůže divit, že po několika týdnech (nebo možná i delší době), chcete vědět, na čem jste. Zda vás bere jako partnerku, nebo jen kamarádku s benefity. Jenže vždycky se vám dostane maximálně tak: „Co řešíš, vždyť je nám spolu hezky.“ Anebo spustí litanii na téma minulého rozchodu, který byl pro něj tak těžký, že teprve sbírá odvahu pustit se do něčeho nového vážného. Bolestivé rozchody známe asi všichni. Ale používat to jako úhybný manévr i po dvou letech?

5. Chodíte jen k vám

Ať už se domlouváte, u koho z vás večer skončíte, anebo kde strávíte poklidné chvilky se skleničkou vína, nakonec vždy skončíte u vás. A teď se zamyslete – jak je to dlouho, co jste byla u něj? Jestli je to už nějaký ten pátek (anebo v horším případě nikdy), potom možná nechce, abyste narušovala jeho svět. Třeba vás k sobě nechce zvát pro to, že tam nežije sám, ačkoliv tvrdí něco jiného. Ano, i takové věci se dějí.

Foto: Photographee.eu, Shutterstock.com

Chodíte jen k vám? Asi vás nechce pustit do svého světaFoto: Photographee.eu, Shutterstock.com

6. Skládá podivné komplimenty

Lichotit, to zase jo, to on umí. Ale většinou se to bohužel netýká vaší osobnosti, ale těla a vašich dovedností v posteli při sexu. Často s vámi právě na toto téma flirtuje přes zprávy – a to bez ohledu na to, jaká je zrovna denní doba. Nejdřív se vám to líbí, na jeho hru přistoupíte a vlastně vás to i trošičku vzrušuje. Ale postupem času vás napadne, jestli už to náhodou není moc.

7. „Mám tě rád“ jen jako omluva

Zatímco smyslných narážek se vám dostává pravidelně, s láskyplnými vyznáními zachází jako s šafránem. „Mám tě rád“ říká většinou pouze ve chvíli, kdy jste na něj naštvaná a potřebuje vás umlčet. Třeba proto, že se vám za celý víkend ani jednou neozval, zatímco vy jste se každou chvíli dívala, zda není on-line, a přemýšlela, proč nepíše, když to slíbil. Potom používá „mám tě rád“ jen jako omluvenku a doufá, že zjihnete a zapomenete.

8. Trpí selektivní ztrátou paměti

Kdy vyhrál Ligu mistrů tým Barcelony ví naprosto přesně, ale kdy máte narozeniny, si připomene až z Facebooku. Stejně tak si nepamatuje jméno firmy, kde pracujete, a často ani pracovní pozici. Svádí to nejčastěji na únavu z práce. Prostě jen další jasná ukázka toho, jaké místo zaujímáte v jeho žebříčku hodnot. Jste přesně tak dost vysoko, aby se vám ozval, kdykoliv potřebuje společnost, ale moc nízko na to, aby investoval trochu energie do zájmu o vás.

9. Tvrdí, že do romantika má dost daleko

Ale no tak! Člověk, který vám na začátku vaší známosti přinesl květinu, dlouze se vám díval do očí a u toho vám zasněně povídal, jak se ve vašich očích topí a že jste ta jediná, nejkrásnější? Jestli to tehdy myslel vážně, tak v sobě alespoň kus romantika mít musí. Pokud ne, pravděpodobně to byl jen dobrý trik, jak vás dostat.

Myslí to s vámi doopravdy vážně?

Reklama

Související témata:

Načítám