Hlavní obsah

Když idoly stárnou: Co udělal věk s fešáky, které jsme všechny milovaly?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jak zjistíte, že stárnete? Třeba podle toho, že se „zhrozíte“ nad tím, jak vypadá váš idol. Že v dobách, kdy vám jeho fotografie zdobily pokoj, nebo plochy na počítači, měl drobné vrásky a vlasy šedé jen při důkladném zkoumání, zatímco dnes ho stříbrná barva zdobí a vrásek má více než vy let.

Článek

Kdo byl váš idol? Indiana Jones? Pan Darcy? Nebo třeba agent 007 z prvních „bondovek“? Možná ani nemusíte chodit tak daleko. I mnohem mladší herci, než je Sean Connery, jsou k nepoznání. Aniž bychom chtěli kohokoliv soudit, musíme uznat, že ne vždycky je stáří milosrdné k těm mladým tvářím, které jsme tolik milovaly (a vlastně dodnes milujeme). Holt nikdo z nás nemládne, pojďme si tedy připomenout, jak naše platonické lásky vypadaly ve svých nejlepších letech a jak vypadají dnes.

Sean Connery (87)

Tedy musí se říct, že na osmdesát sedm let vypadá první agent 007 velmi dobře! Ale nic to nemění na tom, že nás lehce bodne u srdce, když si vzpomeneme, jaký švihák to byl jako James Bond. Ostatně – také byl vyhlášen časopisem People jako nejvíce sexy muž roku 1989 a poté, o deset let později, ho stejný magazín vyhlásil nejvíce sexy mužem staletí.

Foto: Profimedia.cz

Seana Conneryho jsme nejvíce milovaly jako Jamese BondaFoto: Profimedia.cz

Bruce Willis (62)

Holohlaví muži jsou sexy. A Bruce Willis je jejich hlavním zástupcem. Vlasy jsou u něj vyloženě na škodu, což je bohužel poslední dobou vidět. Na hlavě mu rostou drobné vlasy, což mu bohužel přidává na věku, stejně jako vousy. Bruci, ohol se a opět ti budeme padat k nohám!

Foto: Profimedia.cz

Méně je více. V případě Willise a jeho vousů to platí dvojnásob Foto: Profimedia.cz

Mel Gibson (61)

Podobný příběh s vousy se týká i Mela Gibsona, ten si na jejich růstu ale dává zřejmě mnohem více záležet. Letos to bylo třicet let od natáčení filmu Smrtonosná zbraň a přiznáme se, že se raději díváme na staré fotky Mela Gibsona. Vousy jsou sexy, ale herec v nich, bohužel, vypadá spíše jako trosečník, než jeden z nejvíce sexy mužů.

Foto: Profimedia.cz

Zarostlý Mel Gibson vypadá spíše jako trosečník Foto: Profimedia.cz

Colin Firth (57)

Pamatujete si na pana Darcyho, obdivovatele, partnera, později manžela a ještě později ex manžela Bridget Jones? Na jeho kučeravé vlasy? Vlasy mu trochu ustoupily a zešedivěly a jeho obličej čím dál tím častěji zdobí brýle. Co mu ale zůstává a z čeho jsme pořád naměkko, je jeho klukovský výraz ve tváři, který zvládá pořád levou zadní.

Foto: Profimedia.cz

Rošťácký úsměv má Colin Firth pořádFoto: Profimedia.cz

Robert Redford (81)

Nutno říct, že v osmdesáti jedna letech vypadá Robert Redford pořád skvěle, což koneckonců ukázal i v září na Filmovém festivalu v Benátkách, kde spolu s Jane Fonda (79) uvedl nový film „Our souls at nights“ (Naše duše v noci). Nikdo nám ale nemůže mít za zlé, že nejvíce jsme ho milovaly ve filmech Velký Gatsby, Podraz, nebo Vzpomínky na Afriku.

Foto: Profimedia.cz

Robert Redford umí stárnout! Foto: Profimedia.cz

John Travolta (63)

Kdo tvrdí, že se mu v mládí nelíbil Danny Zucko ve filmu „Pomáda“, tak lže anebo neví, co je pěkné. Protože v černém upnutém triku a černých kalhotách, s havraní hřívou neustále pročesávanou hřebenem, prostě pěkný byl! A nejen v tomto filmu, ale i dalších.

Foto: Profimedia.cz

John Travolta přišel během stárnutí o vlasy, tato náhrada ale není příliš přesvědčivá Foto: Profimedia.cz

Clint Eastwood (87)

Také milujete Clinta Eastwooda ve westernech, jako je „Hodný, zlý a ošklivý“ nebo „Pro pár dolarů navíc“? Jeho drsný pohled, přesná muška a mužné strnisko z něj udělaly idol své doby. Ani později, když se vymanil z westernových rolí, rozhodně neztratil nic ze svého šarmu, jako třeba ve filmu „Cooganův styl“. Letos tento muž s ostře řezanými rysy oslavil osmdesáté sedmé narozeniny.

Foto: Profimedia.cz

Clintu Eastwoodovi to nejvíce slušelo v kovbojkách Foto: Profimedia.cz

Harrison Ford (75)

Kdo by neznal Indiana Jonese, případně si nepamatoval Harrisona Forda v jeho dalších nezapomenutelných rolích, jako je například Han Solo v sáze „Hvězdné války“. Ale ani on nemládne, letos herec oslavil 75. narozeniny a podobně, jako jeho vrstevníci, i on se začal skrývat za svůj plnovous.

Foto: Profimedia.cz

Bez vousů by Harrison Ford vypadal určitě mladší Foto: Profimedia.cz

Pierce Brosnan (64)

Pierce Brosnan je jeden z největších sympaťáků v Hollywoodu. Čas od času se někteří ptají, pro nás zcela nepochopitelně, jak takový fešák, jako on, může být s ženou, která nemá zrovna vzhled modelky. Že by prý mohl mít na lepší. Vždyť ale krása není jen jedna podle nějaké šablony. Navíc Pierce Brosnan je sice stále fešák, ale ani on nemládne…

Foto: Profimedia.cz

Pierce Brosnan je jeden z největších sympaťáků HollywooduFoto: Profimedia.cz

A kdo je vaším idolem?

Reklama

Načítám