Hlavní obsah

Vítejte v gastropekle aneb Aprílové menu pro otrlé

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Reklama

Poslední rok sice celý chvílemi připomínal jeden velký apríl, ale hlavu vzhůru! Uvařte si s námi legendy českých stravovacích zařízení v poctivé domácí podobě a potěšte i své blízké. Protože kdo říká, že tahle jídla nikdy nejedl, dává si je dodnes. Vítejte v gastropekle! Zvolíte legendární kuře s broskví, pizzu s ovocem nebo raději klasický kaťák (katův šleh)?

Článek

Takhle, dnešní recepty sice označuji jako aprílové menu, ale upřímně – kdo z nás si některé z následujících jídel nikdy nedal? Navíc se všechny dají uvařit z dobrých čerstvých surovin bez přebytečných dochucovadel, tak si při pátku některou z našich retro šmakulád klidně připravte a dejte vědět, co vám na to doma řekli! U nás jídla po focení zmizela až se znepokojivou rychlostí...

Prsíčka Dolly Buster: kuře s broskví a sýrem

Ano, kuře zapečené se šunkou, sýrem a broskví občas najdete i pod tímto roztomilým označením. My si dopřejeme kvalitní ingredience: eidam bude čtyřicítka, šunka od kosti a broskvový kompot domácí. Místo smažených hranolek si pak raději dáme pečené americké brambory.

Foto: Jakub Jurdič

Kuře s broskví a sýrem je podobně nezapomenutelné jako „vegetariánský“ smažák se šunkouFoto: Jakub Jurdič

Ananas na pizzu nepatří aneb Pizza Havaj

Nejdiskutovanější pizza světa je bezpochyby Havaj – v Itálii naprostá neslýchanost, v Americe klasika a u nás? Konkrétně v naší redakci zmizela pomalu dřív, než jsme ji stihli vyfotit, takže obrázek si udělejte sami. V odkazu najdete recept na božské těsto na pizzu kynuté přes noc, ale i jeho rychlejší a dietnější alternativy.

Foto: Jakub Jurdič

Barbarství, nebo lahůdka? Verdikt nechám na vás (a půjdu si pro další kousek)Foto: Jakub Jurdič

Legendární kaťák neboli katův šleh

A legenda nakonec, katův šleh! Tradičně se připravoval spíše ze zkušenějšího masa, zbytků zeleniny a výrazných dochucovadel, která podezřelé chutě přebily, ale překvapivě se dá uvařit i poměrně poctivě. K této pikantní masové směsi se pak hodí jedině česnekové bramboráčky na sádle a dobře vychlazené pivo!

Foto: Jakub Jurdič

Šťastný to člověk, komu nikdy nebylo trochu těžko po řádně odleželém kaťákuFoto: Jakub Jurdič

Máte také své guilty pleasure jídlo, co byste si na veřejnosti možná nedali, ale beze svědků kdykoli? Prozraďte nám ho!

Reklama

Načítám