Hlavní obsah
3,0
(143)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Kuře s broskví a sýrem, vážně?! Vážně. Co začalo ze srandy aprílovým menu, skončilo plným bříškem nejmenovaného kolegy, který se na tuhle legendu českých restaurací vteřinu po focení spokojeně vrhnul. A verdikt? Prý chutnalo ještě líp, než za starých časů!

10 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 porci
Na maso
  • 1 kuřecí prso
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 kompotovaná broskev
  • 2 plátky sýru eidam
  • 1 plátek šunky
K podávání
  • 2 brambory
  • 1 lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř
Článek

Postup

01.

Den předem maso naložte do směsi sójové omáčky a oleje. Druhý den vyhřejte troubu na 180 °C, brambory pořádně odrhněte nebo oloupejte, pokrájejte na klínky, smíchejte s trochou oleje, solí a pepře a dejte zhruba na 30 minut péct.

02.

Kuře i s marinádou vlijte na rozpálenou pánev (ideálně takovou, co smí do trouby) a z obou stran ho zprudka opečte, aby se zatáhlo. Nechte na pánvi nebo přendejte i s výpekem na pekáček, překryjte šunkou, polovinou broskve a sýrem a dejte dopéct do trouby vedle brambor. Mělo by stačit asi 25 minut.

03.

Prsíčka Dolly Buster, jak se této gastro legendě občas říká, podávejte jen tak nebo s obligátní oblohou a tatarskou omáčkou.

Foto: Jakub Jurdič

Vyzkoušejte i další jídla na hraně: kaťák a pizzu s ananasemFoto: Jakub Jurdič

Vybaví se vám ještě další, podobně sporná a přitom oblíbená položka českých jídelních lístků? Co třeba pizza havaj nebo katův šleh neboli kaťák?

Reklama