Hlavní obsah
3,0
(3)
Foto: Ondřej Hošt

Foto: Ondřej Hošt

Aktualizováno

Každý občas hledá recept na něco rychlého, a hlavně levného. Jeden takový recept tu máme i my – houbovou nádivku s rychlou rajskou omáčkou.

35 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 10 ks rohlíku
  • 200 ml mléka
  • 2 ks vejce
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 3 stroužky česneku
  • 1 ks cibule
  • 70 g másla
  • 1 kousek měkkého salámu
  • 2 hrsti sušených hub
  • 1 hrst listové petržele
Omáčka
  • 70 g másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 500 ml rajčatové omáčky
  • 1 lžíce cukru krupice
  • 1 lžíce citronové šťávy
Na vymazání
  • 1 lžíce tuku
Článek

Postup

01.

Troubu zapněte na 220 stupňů Celsia. Rohlíky nakrájejte na kostičky a dejte je do mísy. Máslo rozpusťte, houby spařte horkou vodou a nechte asi 10 minut změknout a oboje přidejte i s vajíčky a mlékem do mísy k rohlíkům.

Foto: Ondřej Hošt

Foto: Ondřej Hošt

02.

Šunku nakrájejte na malé kostičky, cibuli a oloupaný česnek nasekejte a také přidejte i s petrželkou k rohlíkům. Vše promíchejte a podle chuti přidejte čerstvě mletý pepř. Misku vymažte kouskem másla a připravenou nádivku do ní urovnejte. Misku vložte do trouby a pečte asi 30 minut dozlatova.

Foto: Ondřej Hošt

Foto: Ondřej Hošt

Foto: Ondřej Hošt

Foto: Ondřej Hošt

03.

V kastrolku rozpusťte kousek másla, zaprašte hladkou moukou a usmažte světlou jíškou. Tu zalijte rajčatovým pyré, dochuťte a asi ještě 10 minut provařte.

Upečenou nádivku podávejte samotnou k masu nebo právě jen s touto superrychlou rajskou omáčkou. Pokud máte dostatek času, připravte si poctivou rajskou omáčku se vším všudy.

Načítám