Hlavní obsah

Houbová nádivka s rajskou omáčkou

Hodnocení:
(1)
Foto: Ondřej Hošt
Doba přípravy
35 minut
Doba vaření
30 minut
Náročnost
nízká

Každý občas hledá recept na něco rychlého, a hlavně levného. Jeden takový recept tu máme i my – houbovou nádivku s rychlou rajskou omáčkou.

Ingredience pro:
4 porce
  • 10 starých rohlíků
  • 200 ml mléka
  • 2 vejce
  • čerstvý mletý pepř
  • 3 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • 70 g másla
  • 1 kousek měkkého salámu
  • 2 hrsti sušených hub
  • 1 hrst nasekané petrželky
Omáčka
  • 70 g másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 500 ml rajčatového pyré
  • cukr krupice
  • citronová šťáva
Na vymazání
  • tuk
Článek

Postup

Krok 1: Troubu zapněte na 220 stupňů Celsia. Rohlíky nakrájejte na kostičky a dejte je do mísy. Máslo rozpusťte, houby spařte horkou vodou a nechte asi 10 minut změknout a oboje přidejte i s vajíčky a mlékem do mísy k rohlíkům.

Foto: Ondřej Hošt

Krok 2: Šunku nakrájejte na malé kostičky, cibuli a oloupaný česnek nasekejte a také přidejte i s petrželkou k rohlíkům. Vše promíchejte a podle chuti přidejte čerstvě mletý pepř. Misku vymažte kouskem másla a připravenou nádivku do ní urovnejte. Misku vložte do trouby a pečte asi 30 minut dozlatova.

Foto: Ondřej Hošt
Foto: Ondřej Hošt

Krok 3: V kastrolku rozpusťte kousek másla, zaprašte hladkou moukou a usmažte světlou jíškou. Tu zalijte rajčatovým pyré, dochuťte a asi ještě 10 minut provařte.

Upečenou nádivku podávejte samotnou k masu nebo právě jen s touto superrychlou rajskou omáčkou. Pokud máte dostatek času, připravte si poctivou rajskou omáčku se vším všudy.

ynezorPumanzeSaNyknalC