Hlavní obsah

Sex po dětech? Víme, jak vrátit do vaší ložnice jiskru

Foto: Pond Saksit, Shutterstock.com

Foto: Pond Saksit, Shutterstock.com

Reklama

Jakmile přijdou děti, je všechno jinak. Včetně sexuálního života. Rodičovství s sebou sice nese hodně radostí, ale super sex mezi ně většinou nepatří. Jak vrátit do ložnice vzrušení i po dětech?

Článek

Jestli máte děti, nejspíš víte, o čem je řeč. Váš milostný život se s příchodem potomků změnil a buďme upřímní: v drtivé většině případů rozhodně ne k lepšímu. Hodně párů si stěžuje, že klesá nejen frekvence milostných dostaveníček, ale i jejich kvalita. Tady je proto pár rad, díky kterým můžete mít super sex, i když máte kupu dětí.

1. Rozdělte si povinnosti

Je to jednoduché – podělte se o povinnosti spojené s péčí o děti a domácnost rovným dílem. „K sexu je většinou potřeba pociťovat emoční intimitu, sounáležitost. K tomu ale nedojde, když má jeden z páru neustále pocit, že jsou jeho potřeby upozaďovány,“ vysvětluje americká psycholožka Erica Reischer.

Jeden příklad za všechny. Když přijde máma z práce a musí s dětmi napsat úkoly, uvařit večeři a ještě třeba vysát, zatímco její partner přijde z práce a plácne sebou na gauč, žena rozhodně necítí sounáležitost. Je naštvaná a od partnera se emočně vzdaluje. „A to je samozřejmě zabiják sexu. Když se ale o povinnosti podělí, najednou je tu blízkost, což je zase afrodiziakum,“ dodává Erica Reischer.

Foto: 4 PM production, Shutterstock.com

Podělte se o domácí povinnosti a hned se budete cítit jako partneřiFoto: 4 PM production, Shutterstock.com

2. Obnovte romantiku

Něžné doteky, obyčejné pohlazení, polibek na dobrou noc, občasný kompliment, malá pozornost. To jsou drobnosti, které se sexem na první pohled nesouvisejí, ale rozhodně vytvářejí ideální atmosféru na milostné hrátky.

Koneckonců, s kým se vám chce v posteli řádit víc: s někým, kdo si vás celý den ani nevšimne, nebo s tím, kdo vám projevuje pozornost a city? „A jako bonus můžete brát to, že děti takovým chováním učíte, jak má vypadat zdravý vztah. Že ve spokojeném vztahu nejde jen o plnění všemožných povinností, ale i o vzájemnou blízkost,“ upřesňuje britská expertka na sex a vztahy Samantha Evans.

Foto: George Rudy, Shutterstock.com

Pohlazení, úsměvy, drobné dárečky... To zvyšuje blízkost a touhu po intimitěFoto: George Rudy, Shutterstock.com

3. Zajistěte si soukromí

Tady jsou rodiče předškoláků a mladších školáků kupodivu ve výhodě – jejich děti už spí celou noc a navíc mají většinou rozumnou večerku. Jakmile jdou spát, rodiče si mohou užívat, jak jim je libo. Ale co když máte doma teenagera, který ponocuje a dost často jde spát později než vy? Strach, že budete vyrušeni, není moc sexy.

V tomto případě máte dvě možnosti. Buď se „přeorientovat“ na jiný čas, třeba po práci, když puberťák lítá venku s kamarády, nebo si soukromí vybudovat. Ideální je už odmala vést potomky k tomu, že každý má právo na soukromí, a že třeba do ložnice rodičů by se nemělo jen tak vtrhnout, ale je potřeba zaklepat.

4. Buďte někdy jen vy dva

Alespoň čas od času, ideálně jednou měsíčně, zkuste zapomenout, že máte dítě. Poproste babičku s dědečkem nebo dobrou kamarádku, kohokoli, aby vám dítko třeba přes víkend pohlídal, a udělejte si tenhle čas jen pro sebe.

Nejlépe někam odjeďte, protože změna prostředí bývá zatraceně sexy. V hotelovém pokoji se snídaní až do postele se vám bude na roli rodičů zapomínat rozhodně snáz než doma v ložnici s košem nevyžehlených dupaček.

Zavzpomínejte, co vás bavilo, než se narodily děti. A dělejte to zase, byť ne tak často! Uvolníte se, užijete si jeden druhého a určitě dojde i na super sex!

Na sex je potřeba mít náladu, ale samozřejmě také určitou zručnost. Znáte body rozkoše, tedy místa na těle, která patří ke spouštěčům vášně?

Reklama

Související témata:

Načítám