Hlavní obsah

15 let od posledních Přátel: Jak se změnili hlavní herci?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Jestli si pamatujete poslední díl kultovního seriálu Přátelé, jako by to bylo včera, tak se podržte – od té doby totiž uplynulo už 15 let. V září to pak bude 25 let od prvního dílu. Co se stalo s Rachel, Monikou, Phoebe, Rossem, Chandlerem a Joeyem?

Článek

Těžko byste našli sitcom, který by byl slavnější než Přátelé. I když to není třeba váš šálek kávy, pravděpodobně jste někdy viděli alespoň kousek nějakého dílu. Ústředními postavami je šestice přátel, která spolu řeší vztahy, práci a běžné životní problémy. Jsou to Rachel (Jennifer Aniston), Monica (Courteney Cox Arquette), Phoebe (Lisa Kudrow), Ross (David Schwimmer), Chandler (Matthew Perry) a Joey (Matt LeBlanc).

Stačilo málo a seriál mohl být úplně jiný, než jaký ho známe. Původně se neměl jmenovat Přátelé, ve hře byly názvy jako Insomnia Café (Kavárna, co nikdy nespí), Six on One (Šest na jednoho), nebo Friends Like Us (Přátelé jako my). Namísto šesti přátel scenáristé zprvu počítali pouze se čtyřmi – Monikou, Rachel, Joeym a Chandlerem. Phoebe a Rosse přidali až později, měli být jen doplňkovými postavami.

Těžko si představit, že by v seriálu fungovala jiná parta, než na jakou jste zvyklí. Ostatně – pojďme si hlavní herce připomenout, i to, jak se za tu dobu změnili.

Courteney Cox (54): Monica Geller-Bing

Každý člověk má nějakou svoji úchylku, v případě Moniky to bylo uklízení – všechno mělo svůj pořádek a běda tomu, kdo dal hrneček na jiné místo, než bylo původně určeno. Po mnoha vztahových peripetiích se dala dohromady s Chandlerem, kterého si nakonec vzala. Scenáristé původně zamýšleli, že Courteney Cox měla hrát postavu Rachel.

Představitelka Moniky se po ukončení seriálu žádného dalšího strmého kariérního růstu nedočkala. Ačkoliv hrála v mnoha jiných pořadech a filmech, žádná z rolí nikdy nepředčila tu z Přátel. Většinou šlo o průměrné projekty. Předmětem diskuzí se ale stává dodnes, ačkoliv její herecké schopnosti hlavním tématem nejsou. Lidé často řeší její vzhled, na kterém se podepsaly plastické zákroky. Herečka se později nechala slyšet, že to byla chyba a výplně si nechává odstranit. Cox je rozvedená a z manželství s Davidem Arquettem (47) má čtrnáctiletou dceru Coco.

Foto: Profimedia.cz

Na vzhledu herečky se podepsaly zákroky estetické medicíny Foto: Profimedia.cz

Jennifer Aniston (50): Rachel Green

Nejlepší kamarádkou Moniky, která se objevila jako blesk z čistého nebe, když utekla od oltáře, byla Rachel Green. Trochu nevyrovnaná a rozmazlená mladá žena, která se brzy musela naučit starat se sama o sebe. Všech deset sérií se neustále dávala dohromady a rozcházela s Rossem Gellerem, mladším bratrem Moniky, se kterým nakonec měla i dceru.

To sláva Jennifer Aniston s koncem seriálu rozhodně nijak moc neklesla. Herečka je stále obsazována ve filmech, zejména komediích (v červnu bude mít premiéru její další film Murder Mystery). Zatímco v pracovním životě se jí poměrně daří, v osobním je to trochu horší. Po rozvodu s Bradem Pittem (55) v roce 2005 si vzala Justina Therouxe (47), ale ani s ním nevydržela. Seriál Přátelé jí také dal nejlepší kamarádku – Jennifer se spřátelila s Courteney a dodnes jsou si blízké.

Foto: Profimedia.cz

Jennifer Aniston se nabídky na natáčení hrnou dodnes Foto: Profimedia.cz

Lisa Kudrow (55): Phoebe Buffay

Phoebe byla ztřeštěná kamarádka Moniky a Rachel. Také všechny dokázala rozčilovat svojí hrou na kytaru a písněmi, které nebyly vždycky úplně melodické. Představitelka Phoebe, Lisa Kudrow, měla s kytarou problémy, nechtěla na ni hrát a snažila se přemluvit tvůrce, aby hudební nástroj změnili na bonga.

V době natáčení Přátel se provdala za francouzského podnikatele Michaela Sterna (61), se kterým je dodnes, a mají spolu syna Juliana Murrayho (20). I po skončení seriálu se Lisa Kudrow stále věnuje herectví a o kšefty nemá nouzi, ačkoliv nic už zřejmě nepřekoná Phoebe z Přátel.

Foto: Profimedia.cz

Lisa Kudrow se proslavila jako ztřeštěná PhoebeFoto: Profimedia.cz

Matthew Perry (49): Chandler Bing

V každé partě je nějaký outsider, v tomto případě to byl Chandler. Jeho smysl pro humor často chápal jen on sám, ale přesto tvořil nedílnou součást party. Ačkoliv to byl smolař, nakonec i na něj se usmálo štěstí, a to v podobě Moniky, se kterou nejprve začal chodit a posléze si ji vzal.

Diváci to asi nemohli pozorovat, ale během natáčení seriálu podstoupil herec dvě odvykací kúry kvůli závislosti na lécích a alkoholu. Poprvé to bylo v roce 1997 a podruhé v roce 2001. Ačkoliv rolí se mu dostávalo i po skončení seriálu, kromě herectví se Perry věnuje také boji proti závislostem na celospolečenské úrovni. Dokonce ve svém bývalém domě založil odvykací centrum. Je bezdětný a v roce 2012 se rozešel s herečkou Lizzou Caplan (37), se kterou byl šest let.

Foto: Profimedia.cz, Erik Pendzich/REX - Shutterstock.com

Na herci se podepsaly závislosti na alkoholu a lécíchFoto: Profimedia.cz, Erik Pendzich/REX - Shutterstock.com

David Schwimmer (52): Ross Geller

Ross Geller byl Moničin bratr, paleontolog, nepoučitelný romantik, jehož osudovou ženou byla Rachel. Zamilovaný do ní byl už od střední školy, nicméně v mezidobí si zkusil i mnoho jiných vztahů. Například s Carol (Jane Sibbett, 52), kterou si vzal a měl s ní syna Bena (Cole Sprouse, 26). Brzy ale zjistila, že je lesbička, a s Rossem se rozvedla.

Rolí se mu dostává i po skončení seriálu, hrál v mnoha filmech a seriálech, i když žádná z jeho dalších postav už nebyla tak ikonická (prokletí jedné role zná více herců). Byl sedm let ženatý s fotografkou a producentkou Zoe Buckman (33), se kterou má syna Clea (7), v roce 2017 se ale rozvedli.

Foto: Profimedia.cz, lev radin - Shutterstock.com

David Schwimmer se téměř nezměnil! Foto: Profimedia.cz, lev radin - Shutterstock.com

Matt LeBlanc (51): Joey Tribbiani

Věčný svůdník, trochu popleta a herec třetí kategorie. Posledním z mužského trojlístku v seriálu Přátelé byl Joey Tribbiani. V jeho bytě, kde žil nejprve s Chandlerem a posléze s Rachel, se střídaly ženy jako na běžícím pásu. On byl opravdu zamilovaný jen do pár z nich, mimo jiné i právě do své kamarádky Rachel.

Matt LeBlanc ze slávy ze seriálu těžil i nadále. Po skončení se totiž začal vysílat sitcom Joey (2004–2006), což bylo volné pokračování Přátel. I když společnou měly v podstatě pouze postavu Joeyho Tribbianiho. Kromě toho si zahrál i v dalších seriálech a pár filmech, dokonce moderoval slavný pořad Top Gear, ale pouze čtyři série. Byl ženatý s herečkou Melissou McKnight (54), v roce 2004 se jim narodila dcera Marina Pearl, v roce 2006 se ale rozvedli.

Foto: Profimedia.cz

Matt za ty roky trochu prošedivělFoto: Profimedia.cz

Jaký je váš oblíbený seriál? Dívali jste se rádi třeba na Dallas  nebo na Dva a půl chlapa

Reklama

Související témata:
Chandler Bing

Načítám