Hlavní obsah

Batátové „toasty“ místo chleba

Hodnocení:
(3)
Foto: ajlatan, Shutterstock.com
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
30 minut
Náročnost
nízká

Nudným toastům s marmeládou z obyčejného chleba odzvonilo! Zkuste je nahradit batáty. Pochutnáte si, a navíc doplníte vitamin A a C.

Ingredience pro:
2 porce
  • 1 batát
  • 1 lžička olivového oleje
  • 100 g ricotty
  • 2 lžíce arašídového másla
  • 1 banán
  • 2 lžičky medu
Článek

Postup

Krok 1: Troubu si předehřejte na 180 °C. Menší batát nakrájejte na plátky tlusté asi jeden centimetr a pečte je pokapané olivovým olejem asi 30 minut. 

Krok 2: Ricottu smíchejte s medem a namažte ji na vychladlé batátové plátky. Navrch dejte kolečka banánu, vše polijte ořechovým máslem. Kdo nedrží dietu, může chlebíček dozdobit pár hoblinami čokolády. 

Tip: Chutná je také slaná varianta, například s avokádem nebo vejcem.

Vyzkoušíte batátové toasty?

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama