Hlavní obsah

Bezbolestně! Jak se zbavit „knírku“ i chloupků v bikinové zóně

Foto: Syda Productions, Shutterstock.com

Foto: Syda Productions, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Léto už o sobě dává pomalu, ale jistě vědět, a tak je čas připravit se do plavek. Kila už asi teď moc nedoženete, ale hladkou pokožku bez chloupků můžete mít klidně hned!

Článek

Po hladké pokožce bez chloupků touží každá žena, zvláště teď před létem, kdy se dámy odhalují nejen na pláži, ale i v sukních, šatech či halenkách bez rukávů ve městech. A metod, kterých je možné využít pro jejich odstranění, je hned několik. Záleží také, zda máte čas zajít do kosmetických salonů, nebo chcete vše zvládnout v pohodlí domova.

Depilátor, či epilátor?

Tam je možností hned několik. Kromě žiletky a depilačního vosku nastupují buď depilátory, či epilátory. Depilátory jsou vhodné pro ženy, které jsou velmi citlivé a preferují bezbolestnou metodu. Ovšem jejich nevýhodou je krátkodobý účinek. Chloupek se v tomto případě totiž pouze seřízne, a proto brzy vyroste znovu.

Oproti tomu epilátory chloupky vytrhnou i s kořínkem, což je sice účinnější, zato trochu citlivější. Naštěstí i v epilátorech už najdete propracovanější modely, které se mohou například používat v kombinaci s vodou. „Vybrané epilátory se dají použít ve sprše i ve vaně. Mnoho z nich je navíc vybaveno masážním systémem, který v kombinaci s vodou přispívá ke zklidnění pokožky. Epilace je tak mnohem příjemnější a méně bolestivá,“ vysvětluje Lenka Mastešová z Euronics.

IPL přístroje

Hitem současné doby je ovšem epilace přístrojem, který odstraňuje chloupky na bázi impulsního světla. Tyto IPL přístroje můžete použít na ošetření nejen nohou a paží, ale spolehlivě fungují na na břicho, obličej, podpaží i oblast bikin. Jejich největší výhodou je dlouhodobý výsledek, neboť světlo dokáže zabránit opakovanému růstu chloupků.

„Výhody oproti klasické žiletce nebo epilátoru jsou u IPL přístrojů obrovské. Ošetření je zcela bezbolestné, bezpečné, rychlé, a hlavně přináší dlouhotrvající efekt. Po úvodních čtyřech ošetřeních po dvou týdnech vám vydrží hebká pokožka až po dobu osmi týdnů,“ konstatuje marketingová manažerka ze společnosti Philips Miroslava Komanová a dodává, že do takovýchto přístrojů investujete pouze jednou při jejich koupi a pak je můžete používat libovolně celé roky.

„Lépe vybavené IPL přístroje mají dokonce inteligentní senzor, který sám určí odstín vaší pokožky. Ty chytřejší rovnou i samy nastaví intenzitu světla, jiné dokážou doporučit optimální nastavení,“ doplňuje Lenka Mastešová z Euronics. Lepší přístroje jsou dokonce vybavené speciálními bikinovými či obličejovými nástavci, například na oblast nad horním rtem či na bradě.

Rychlost odstranění pak záleží také na více faktorech včetně hustoty chloupků. V průměru vám však zabere perfektní ošetření nohou zhruba 10 minut, oblast bikin vám zabere 2 minuty a podpaží dokonce 1 minutu. Nemáte-li tedy čas na pravidelné docházení do salonů, naučte se zacházet s IPL přístroji a na jeden si zkuste našetřit. Jejich cena se totiž pohybuje kolem 10 až 15 tisíc korun.

Foto: archiv firem

Počáteční investice je sice vyšší, ale IPL přístroje vám vydrží opravdu na dlouho a ušetří čas. Na foto (zleva): Philips, Lumea Prestige BRI956/00 s inteligentním senzorem SmartSkin a nástavci pro tvář, podpaží, bikiny a nohy, 14 999 Kč, BaByliss G973PE, 8490 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Odstraňte své chloupky bezbolestně a trvale. Na foto (zleva): Remington i-Light Prestige IPL6750, 9999 Kč, Braun Silk expert BD 5001 IPL, 10 990 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Dámské holicí strojky určené do sprchy i vany. Na foto: oboje Philips, Ladyshave, 849 Kč, SatinShave Advanced, 1099 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Vytržení chloupků epilátorem je sice bolestivější, ale vydrží déle než u depilátorů. Na foto (zleva): Epilátor Braun Silk-épil, 3999 Kč, Rowenta Soft Sensation, 1499 KčFoto: archiv firem

A jaká metoda vyhovuje vám?

Související témata:

Načítám