Hlavní obsah

Biftečky zapečené s rajčaty

Hodnocení:
(0)
Foto: greta blumajerová
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
45 minut
Náročnost
nízká

Ptáte se sami sebe, co uděláte dnes k večeři? Máme pro vás jednoduchou odpověď: zkuste jídlo s mletým masem. Se zapečenými biftečky s rajčaty a mozzarellou nešlápnete vedle.

Ingredience pro:
4 porce
  • 500 g mletého masa
  • 1 vejce
  • koření na mleté maso
  • grilovací koření
  • pepř
  • sůl
  • olej
  • 2 rajčata
  • 150 g černých oliv
  • 2 mozzarelly v nálevu
Článek

Postup

Krok 1: Maso kořeňte tak, jak to máte u mletého masa rádi (např. koření na mleté maso a trochu grilovacího), pepř a sůl, přidejte vajíčko a promíchejte. Ze směsi masa vytvořte 4–6 stejně velkých spíše placatějších biftečků.

Krok 2: Bifteky vložte na pánev s trochou oleje a asi 10 až 15 minut propečte postupně z obou stran. Pak je přendejte do vymazané zapékací misky a naskládejte na ně proužky rajčat, oliv a nakonec mozzarelly. Misku dejte do trouby vyhřáté na 200 stupňů Celsia na ještě asi 20 až 30 minut. Jako příloha je skvělá bramborová kaše.

Další tip a mleté maso s kaší, tentokrát zapečené i s přílohou.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek