Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Bílá klobása? Mnoho Čechů si ji na Štědrý den nedokáže odpustit. Připravte si ji tentokrát ale trochu jinak. Na zelí a pivě!

15 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 200 g bílých klobás
  • 100 ml světlého piva
  • 200 g kysaného zelí
  • 1 ks červené cibule
  • 100 g anglické slaniny
  • 1 stroužek česneku
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
  • 2 lžíce rostlinného oleje
Článek

Postup

01.

Olej rozehřejte v pánvi. Cibuli nakrájejte na kolečka, česnek na plátky, slaninu na kostičky a vše společně na pánvi opečte.

02.

Troubu rozehřejte na 180 stupňů. Pekáček vyložte zelím, polejte ho pivem, poklaďte cibulovou směsí, posolte, opepřete a navrch položte klobásy. Vyplatí se je stočit do šneků a propíchnout špejlí nebo svázat provázkem. Pečte asi 20 minut.

Už jste si někdy zkoušeli vyrobit klobásy přímo doma? S pomocí řeznického mistra to jistě zvládnete stejně jako my.

Reklama

Související témata:

Načítám