Článek
Postup:
Krok 1: Začněte tím, že moučkový cukr několikrát prosejte.
Krok 2: Postupně do něho přidejte bílek, lžičku škrobu a citronové šťávy.
Krok 3: Směs ručně či šlehačem vyšlehejte do hladka. Ručně to trvá asi 30 minut, šlehačem 5 až 10 minut.
Tip: Bílek do směsi protlačte skrz silonovou ponožku, bude jemnější a případná skořápka se vám nedostane do polevy. A jak poznáte, že je poleva připravená ke zdobení? Naberte ji na lžičku a otočte dnem vzhůru. Pokud nebude kapat a bude pěkně držet, je poleva hotová.
Perníčky nepečete? Nevadí. V odkazu výše pro vás máme na 50 receptů vánočního cukroví. A nezapomeňte se kouknout do našeho Vánočního speciálu , najdete v něm tipy na vánoční dekorace, dárky, inspiraci na adventní města a místa, kam určitě musíte vyrazit, a spoustu dalšího.