Článek
Postup
Krok 1: Oříšky nasucho opražte na pánvi a ještě horké rozmixujte - půjde to tak snadněji. Jednodušší varianta je pak koupit ořechy (klidně vlašské či mandle) již pražené mleté.
Krok 2: Piškoty taktéž rozmixujte nebo v utěrce rozbijte válečkem. Přimíchejte ořechy, cukr, džem, rozpuštěné máslo a rum - toho můžete přidat či ubrat podle chuti, já se vždy řídím tím, že cukroví hezky ovoní, a navíc díky němu vydrží déle (což je samozřejmě nesmysl, protože i tak se kuličky stěží dočkají Vánoc).
Krok 3: Do poloviny směsi zapracujte holandské kakao (stojí sice víc než obyčejné, ale je to velký rozdíl v chuti) a nechte trochu zatuhnout v lednici.
Krok 4: Z hmoty tvořte kuličky, které obalujte ve strouhaném kokosu, mletých ořeších, rozdrceném mrazem sušeném ovoci nebo kakau. To jediné se mi příliš neosvědčilo, protože rychle vlhlo a kuličky tak na prstech prozradily každého, kdo je ujídal.
Tip: Do kuliček spotřebujte odřezky nebo polámané cukroví, nevyužitou čokoládovou polevu či přebytky náplní. Pokaždé budou chutnat jinak a nic tak nepřijde vniveč!
Také se vám občas zdá, že čím jednodušší cukroví je, tím větší má úspěch?