Hlavní obsah
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Bílou čokoládu milují hlavně děti (a muži :-)), ale když s ní připravíte tento snadný dezert, jistě jí dáte šanci i vy. Zkuste blonďatou sestru čokoládových brownies!

15 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 pekáč o rozměrech 20 × 30 cm
  • 100 g másla
    7
  • 50 g cukru krupice
  • 3 ks vejce
    3
  • 1/2 lžičky vanilkového extraktu
  • 400 g bílé čokolády
    6
    7
  • 150 g hladké mouky
    1
  • 1/2 lžičky prášku do pečiva
    1
  • 80 g mandlí
    8
  • 1 špetka soli
Obsažené alergeny
3
Vejce
6
Sója
7
Mléko a mléčné výrobky
8
Skořápkové plody
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Troubu rozehřejte na 170 °C. Máslo rozpusťte s polovinou čokolády, prošlehejte s cukrem, vejci a vanilkou a přidejte mouku s práškem do pečiva a špetkou soli. Na závěr vmíchejte nasekanou zbylou čokoládu a mandle.

02.

Pečte na plechu vyloženém pečicím papírem asi 20 minut, aby povrch zezlátl, ale vnitřek zůstal stále vláčný.

Energetická hodnota celkem pro 1 pekáč o rozměrech 20 × 30 cm
Energie18 286,75 kJ
Bílkoviny76,36 g
Tuky271,91 g
Sacharidy393,42 g
Sůl2,69 g
SAFA130,81 g
Vláknina18,1 g
Cukry280,74 g
Související témata:

Načítám