Hlavní obsah
3,3
(22)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Tento recept patří k tradičním, i když trochu pozapomenutým pokrmům. Bramborové placky s jehněčím a špenátem byste měli rozhodně vyzkoušet!

25 min.
Příprava
2 hod.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 pytlík bramborových knedlíků v prášku
  • 1/2 kg jehněčího masa
  • 500 g listového špenátu
  • 5 stroužků česneku
  • 1 hrst čerstvé šalvěje
  • 1 lžička soli
  • 1 lžíce oleje
  • 1 ks vejce
  • 2 lžíce smetany
  • 1 ks cibule
Článek

Postup

01.

Jehněčí osolte, posypejte šalvějí a dejte přiklopené poklicí na hodinu a půl péct do trouby vyhřáté na 180 stupňů Celsia. Maso průběžně podlévejte.

02.

Asi 10 minut před koncem pečení dejte do hrnce rozmražený špenát, ochuťte jej solí a česnekem. Ve chvíli, kdy je horký, do něj vmíchejte vajíčko a přidejte smetanu.

03.

Z pytlíku vyrobte podle návodu těsto, které nechte chvíli odstát. Potom ho vyválejte na pomoučněném válu na placku asi 3 mm silnou. Porcelánovým hrnkem vykrájejte kolečka.

04.

Když je jehněčí upečené, nakrájejte ho na plátky nebo na kousky. Vždycky mezi dvě kolečka těsta vložte maso jako náplň. Kapsičky dobře slepte a osmažte na rozpáleném oleji asi 2 minuty z každé strany, jak to kdo má rád tmavé.

Máte rádi jehněčí? A už jste zkoušeli šašlik?

Reklama

Načítám