Hlavní obsah

Brambory pečené s cuketou a česnekem

Hodnocení:
(1)
Foto: David Háva
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
35 minut
Náročnost
nízká

Tip na levný oběd? Zajděte na zahrádku pro nové brambory, cuketu, přidejte česnek a za chvíli si můžete pochutnávat!

Ingredience pro:
4 porce
  • 800 g brambor
  • 1 cuketa
  • 4 stroužky česneku
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej
  • 1 lžíce bylinek
Článek

Postup

Krok 1: Brambory vařte ve vodě asi 5 minut. Pak je nakrájejte na čtvrtinky a rozložte na plech vyložený pečicím papírem. Cuketu nakrájejte na plátky, osolte a nechte chvíli vypotit.

Krok 2: Tekutinu utřete kuchyňským papírovým ubrouskem. Pak cuketu přidejte k bramborám spolu s česnekem nakrájeným na plátky. Vše osolte, opepřete, posypte bylinkami a zakapejte olivovým olejem. Brambory pečte 20 až 30 minut v troubě předehřáté na 190 °C. Může se podávat samotné, ale skvěle chutnají s pečeným masem.

Tip: Pokud chcete podávat brambory jako samostatný pokrm, přidejte k nim při pečení ještě na kostičky nakrájenou slaninu nebo šunku.

O nic méně báječné, jsou také francouzské brambory podle babičky.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama