Hlavní obsah
4,0
(13)
Foto: David Háva

Foto: David Háva

Tip na levný oběd? Zajděte na zahrádku pro nové brambory, cuketu, přidejte česnek a za chvíli si můžete pochutnávat!

20 min.
Příprava
35 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 800 g brambor
  • 1 ks cukety
  • 4 stroužky česneku
  • 2 lžičky soli
  • 1 špetka pepře
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce čerstvých bylinek
Článek

Postup

01.

Brambory vařte ve vodě asi 5 minut. Pak je nakrájejte na čtvrtinky a rozložte na plech vyložený pečicím papírem. Cuketu nakrájejte na plátky, osolte a nechte chvíli vypotit.

02.

Tekutinu utřete kuchyňským papírovým ubrouskem. Pak cuketu přidejte k bramborám spolu s česnekem nakrájeným na plátky. Vše osolte, opepřete, posypte bylinkami a zakapejte olivovým olejem. Brambory pečte 20 až 30 minut v troubě předehřáté na 190 °C. Může se podávat samotné, ale skvěle chutnají s pečeným masem.

Tip: Pokud chcete podávat brambory jako samostatný pokrm, přidejte k nim při pečení ještě na kostičky nakrájenou slaninu nebo šunku.

O nic méně báječné, jsou také francouzské brambory podle babičky.

Reklama

Související témata:

Načítám