Hlavní obsah

Brambory se slaninou v balíčku

Hodnocení:
(272)
Foto: Autorka
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
30 minut
Náročnost
nízká

Jednoduchá příloha ke grilovaným specialitám. Alobalové balíčky si můžete přichystat předem, pak dát na gril a o nic víc se nestarat. V balíčku brambory dokonale změknou a nasáknou vůní bylinek a slaniny.

Ingredience pro:
4 porce
  • 500 g nových brambor
  • 1 palice česneku
  • 300 g anglické slaniny
  • 1 hrst čerstvého tymiánu
  • 4 snítky čerstvého rozmarýnu
  • 2 čerstvé chilli papričky
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 1 červená cibule
  • 1 lžička soli
  • 4 špetky pepře
  • 4 lžičky slunečnicového oleje
Článek

Postup

Krok 1: Ze dvou vrstev alobalu si připravte čtyři větší obdélníky. Na jejich střed nalijte trochu oleje, na olej rozdělte oškrabané nebo důkladně omyté drobné rané brambory (pokud máte větší, nakrájejte je).

Krok 2: K bramborám přidejte do každého balíčku 2–3 celé oloupané stroužky česneku, kolečka červené cibule, kostičky anglické slaniny, rozmarýn a tymián. 

Krok 3: Vše lehce okořeňte mletou paprikou, osolte a opepřete. Pokud máte rádi pikantní, přidejte i půlku nasekané chilli papričky.

Krok 4: Balíčky zabalte a dejte je péct na mřížku grilu (na střední výkon) do změknutí brambor – asi na 30 minut.

Foto: Autorka

Takto připravené bramborové balíčky vydají i za samostatný chod

ynezorPumanzeSaNyknalC
30. 6. 2020

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.