Hlavní obsah

Brynzová pomazánka

Hodnocení:
(35)
Foto: Autorka
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
neuvedeno
Náročnost
nízká

Pikantní a aromatická brynza je pro mnohé příliš výrazná. Když ji ale smícháte s kouskem másla, chuť i konzistence se zjemní. Tak to vyzkoušejte ve výborné, lehce pikantní pomazánce.

Ingredience pro:
4 porce
Na pomazánku:
  • 150 g brynzy
  • 100 g másla
  • 1 lžíce zakysané smetany
  • 1 hromádka cibule
  • 1 špetka sladké mleté papriky
K podávání:
  • 4 ks tmavého pečiva
  • 1 svazek ředkviček
  • 1 svazek čerstvé pažitky
Článek

Postup

Krok 1: Nakrájejte máslo na kostičky a nechte ho povolit. Polovinu menší cibule nakrájejte nadrobno.

Krok 2: K změklému máslu přidejte na špičku lžičky sladké mleté papriky a brynzu a vidličkou pořádně rozmačkejte a našlehejte.

Krok 3: Spolehněte se na své smysly a ochutnejte: když se vám pomazánka bude zdát příliš výrazná a tuhá, nařeďte ji lžičkou zakysané smetany a znovu šlehejte. Ochutnejte a případně přidejte ještě trochu smetany.

Krok 4: Nakonec zlehka vmíchejte cibuli a nechte chvíli v chladu odležet.

Krok 5: Podávejte s tmavým pečivem a čerstvou zeleninou jako lehkou večeři nebo ji použijte jako pomazánku na jednohubky.

Tipy: Můžete zkusit přidat uzenou papriku, chuť bude ještě zajímavější. Nebo papriku vynechejte a na ozdobení použijte pár kostiček dokřupava opečené slaniny – takhle vytvoříte efektní a zajímavé jednohubky na večírek.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama