Hlavní obsah

Dům Anne Hathaway je na prodej. Venkovské sídlo jako z pohádky je k mání za víc než 76 milionů korun

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řeč ovšem není o okaté krásce, kterou si fanoušci pamatují především z filmů Ďábel nosí Pradu nebo Deník princezny, ale o stejnojmenné manželce Williama Shakespeara, jejíž rodina v domě bydlela.

Článek

Památkově chráněné panské sídlo Luddington Manor se nachází poblíž Stratfordu nad Avonou v hrabství Warwickshire v samém srdci Anglie. Provází ho pověst místa úzce spojeného s rodinou Williama Shakespeara, který se v blízkém městečku v roce 1564 skutečně narodil. Ostatně jeho rodný dům tu stále stojí a můžete si ho prohlédnout.

Odkaz alžbětinské architektury

Luddington Manor je nádherné venkovské sídlo. Kdysi bývalo součástí panství Ragley Hall a vlastnil ho markýz z Hertfordu. Dům obývala rodina Hathawayových, která je spřízněná s Anne, manželkou slavného dramatika Williama Shakespeara. Některé zdroje dokonce tvrdí, že tu měl mít spisovatel s Anne Hathaway svatbu, ale ta se pravděpodobně odehrála spíš v nedalekém kostelíku, který tu kdysi stával.

Dům byl nejspíš postaven až o pár let později, tedy někdy koncem 16., nebo začátkem 17. století. Ale ať už je jeho historie jakákoli, dnes je z něj úžasné historické sídlo, které prošlo před pěti lety náročnou rekonstrukcí.

Je dokonalou inspirací pro všechny, kdo si přejí zařídit svůj příbytek v pravém anglickém venkovském stylu. A ačkoli byla plně zachována jeho historická linka, nabízí samozřejmě veškerý dostupný moderní komfort. K mání je za necelé 2,7 milionu liber, tedy za více než 76 milionů korun.

Místo plné romantiky

Okouzlující dům leží na pozemku o rozloze 2,67 hektaru a nabízí šest pokojů, sedm koupelen, vířivku, bazén, dvě rozlehlé šatny i sklep. A do garáže se prý vejde i kočár! Interiér ohromí prostornými, nádherně zařízenými místnostmi, odhalenými trámy, nefalšovanými otevřenými krby, dřevěnými podlahami i původními schodišti.

A především dokonalým geniem loci. Dýchá z každého koutku a je umocněn krásnými francouzskými okny, která vedou přímo na terasu. Zaujme i obrovská, skvěle vybavená kuchyň přímo vybízející k vaření pro velkou rodinu.

Místo jako stvořené pro natáčení filmů

Od vteřiny by se tu mohly točit klasické romantické filmy, jako je Rozum a cit nebo Pýcha a předsudek. No řekněte, nebyla by v nich dnešní Anne Hathaway skvělá? Ačkoli za měsíc oslaví už 41. narozeniny, stále vypadá jako holčička a pro historické love story filmy je jako stvořená. A působivé je i okolí domu: najdete tu středověké vinice, vzrostlé stromy, výběh pro koně i jezírko, kam chodívá pít divoká zvěř. Tady zkrátka slovo romantika dostává úplně nový význam!

I u nás máme rodné domky slavných a můžete i s dětmi vyrazit na pěkný a poučný výlet: Kde žili naši velikáni?

Načítám