Hlavní obsah

Halloweenská výzdoba domu i zahrady podle influencerek: Nechybí obří pavouci, svítící dýně nebo hrob

Foto: Veruharnol

Foto: Veruharnol

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Halloween se bude slavit už za týden. A přestože má u nás výrazně kratší tradici než ve světě, někdo si ho užije rád. Nechte se inspirovat a pojďte na návštěvu k některým českým influencerkám, které si daly letos na strašidelných dekoracích opravdu záležet.

Článek

Halloween je původně keltský svátek, který se slaví 31. října a zdomácněl v USA, Kanadě, Velké Británii, Irsku a Austrálii. U nás nemá až takový význam, ale převážně děti si ho oblíbily kvůli strašidelným maskám a dlabání dýní. Obchody proto nabízejí hlavně dětské kostýmy v podobě koster, strašáků a upírů a také dekorace na výzdobu interiérů. Chystáte se na to? Přinášíme zábavnou inspiraci.

Výzdoba exteriéru: zahrada jako z hororu

Chcete do halloweenské podoby zahalit celý dům či zahradu? Pak musíte rekvizity shánět i na internetu. A přesně tak to udělala například maminka tří dětí a influencerka Veronika Harnolová, kterou najdete pod přezdívkou Veruharnol. Každoročně zdobí dům především kvůli dětem. „Ani zdaleka u nás nemáme takové možnosti a nabídka výzdoby na našich e-shopech je bídná, ale i tak se mi povedlo ulovit pár děsivějších kousků a mohla jsem nazdobit zahradu, dům i terasu. K Halloweenu patří pavučiny, pavouci, kostlivci a samozřejmě dýně. A tohle všechno naše zahrada splňuje,“ pochvaluje si Veronika.

Bydlí s rodinou na vesnici a největší odměnou pro ni je, když jí kolemjdoucí výzdobu chválí a děti výskají radostí. Na její dekorace se prý chodí dívat také celé třídy z místní školy a školky a zastavují se tady i cyklisté a fotí si ji. Přímo v předvečer Halloweenu si navíc rodina pozve přátele a sousedy, pouštějí si tematickou hudbu, namíchají si drink a užijí si to.

Dekorace do interiéru

Na rozdíl od Veroniky, která si dala záležet na venkovní výzdobě, vyšperkovala influencerka Kateřina Babková především interiéry. Na svém profilu by.katiie ukazuje několik DIY návodů, jak jednoduše vyrobit strašidla či bouřkový mrak nebo jak originálně ozdobit dýně, aby se u toho děti hezky zabavily.

Další výzdobu obývacích prostor najdete také na oblíbeném profilu Kateřiny Klimešové, která tvoří zajímavý obsah pod přezdívkou my_kreative_home, nebo u známé influencerky Míši Říbalové na jejím profilu misa_ribalova.

Načítám