Hlavní obsah

Vymazlené dětské pokojíčky jako z katalogu: Inspirujte se u maminek influencerek

Foto: Archiv Veroniky Harnolové

Foto: Archiv Veroniky Harnolové

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dnešní rodiče mají při zařizování pokojíčků spoustu možností, jak je vybavit a vyšperkovat. A jestli to někdo s designem dětského interiéru opravdu umí, pak jsou to mamablogerky a influencerky. Pojďte se inspirovat!

Článek

Znáte staré pořekadlo, že bordel v bytě – šťastné dítě? Pak vám možná při pohledu na instagramové fotky mnohých dnešních maminek-influencerek vytane na mysli otázka, zda si v jejich vytuněných a naklizených pokojíčcích nějaké děti skutečně hrají.

Nenechte se ale zmást, sociální sítě slouží jako zdroj inspirace, a proto tam mnohdy najdete sladěné pokojíčky jako z katalogu, které mají své skutečné malé obyvatele. Kdo si dává na zařizování koutků pro své ratolesti záležet? Našli jsme tři kouzelné dětské interiéry, s jejichž vybavováním si daly maminky nemalou práci.

Pokojíček pro dvojčata

Krásný dětský pokoj vybudovala šikovná maminka Veronika Harnolová a na první pohled je vidět, že ho zařizoval někdo, kdo má cit pro design. Když začali stavět dům, byli tříčlenná rodina a dnešní pokojíček pro dvojčata měl být původně pokoj pro hosty… „Ovšem člověk míní, život mění. A jelikož se nám narodil páreček, nechtěla jsem, aby pokoj působil kolotočářským dojmem a byl moc barevný,“ vzpomíná maminka. A proto volila jemné odstíny hnědé a béžové.

Místnost je zařízena velmi prakticky, dřevěné postele ve tvaru obláčku jsou nízké, aby to měli malí obyvatelé pohodlné. Mezi nimi stojí knihovna Bloomingville – děti knihy milují a rodiče jim často předčítají a ony potom podle nich vyprávějí své vlastní příběhy. U postelí se nacházejí malé poličky, kde jsou uložené nejoblíbenější knížky a plyšáci.

Dominantním prvkem pokoje je police ve tvaru žirafy, kde jsou uložené hry, hračky a stavebnice. Je zde jedna velká šatní skříň a komoda se spoustou úložného prostoru na sezonní oblečení, kostýmy a další nezbytnosti.

Nejnovějším doplňkem v pokojíčku, který dělá velikou parádu, je police ve tvaru domečku. Veronika Harnolová ji pořídila z druhé ruky od kamarádky a vysvětluje: „Může to vypadat, že v pokojíčku nemáme moc hraček, ale je pravda, že děti nejvíc času tráví v obývacím pokoji, kde jsou všechny hračky. Tady si hrají jen ráno, nebo když se jim nechce spát.“

Foto: Archiv Veroniky Harnolové

Dřevěné postýlky jsou od firmy Adeko a nad nimi najdete poličky Ikea.Foto: Archiv Veroniky Harnolové

Foto: Archiv Veroniky Harnolové

Nejnovější přírůstek v pokojíčku? Dřevěná police značky Ferm Living ve tvaru domečku. Na fotografii vpravo je vidět velká police ve tvaru žirafy.Foto: Archiv Veroniky Harnolové

Pokojíček pro malé princezny

Dětský pokoj pro čtyřletou a osmiletou dcerku nám ukázala influencerka Jitka Taylor, která pracuje s Terezou Salte pro obchod se skandinávským oblečením Salted. Místnost je zařízená v jednoduchém stylu a světlých neutrálních barvách, které vyhovují oběma holčičkám. Jedna stěna je zvýrazněna puntíkatou tapetou.

V interiéru si často hrají s barvami. „S pomocí několika málo barevných prvků se nám podaří změnit celkový vzhled pokoje. Tady rozhodně platí – za málo peněz hodně muziky. Momentálně u nás vedou barvy této sezony, tedy blankytně modrá a fialková,“ říká maminka. Ve zmíněných jarních odstínech pořídila dcerám mušelínové povlečení a také šikovné boxíky na ukládání kostek.

Místnosti dominuje praktická a nadčasová policová sestava. Psací stůl i skříňka, kde jsou schované všechny školní nezbytnosti, jsou v plném zápřahu každý den a vyhovují na 100 procent. Nechybějí ani postele z borovicového dřeva, skříň na oblečení a úložný prostor na hračky. „Hraček máme spíše méně a cíleně se je snažím držet v rozumném množství. U dcer jednoznačně vítězí lego a jakékoliv tvořivé věci – třeba tempery nebo plastelína,“ upřesňuje maminka, která se ráda inspiruje na sociálních sítích, pravidelně sleduje nejnovější trendy a líbí se jí doplňky například v sekcích H&M a Zara Home.

Foto: Archiv Jitky Taylor

Do postelí značky Adeko Stolarnia pořídila Jitka Taylor mušelínové povlečení z obchodu H&M Home.Foto: Archiv Jitky Taylor

Foto: Archiv Jitky Taylor

Koberec, závěsy i šatní skříň jsou z obchodu Ikea. Dětskému pokoji dominuje policová sestava String Furniture s psacím stolem, která se postupně rozšiřuje.Foto: Archiv Jitky Taylor

Samostatná království

Větší věkový rozdíl svých dcer řešila při zařizování pokojů slovenská influencerka Viera Fusková a vycházela přitom z vlastních zkušeností – jako malá se musela dělit o pokojíček se starším bratrem. „Mělo to tehdy své výhody i nevýhody a dodnes vlastně nevím, co převládalo,“ usmívá se maminka, která je ráda, že svým holčičkám může dopřát každé její vlastní místnost. Mezi děvčaty je pětiletý odstup a starší má tak svůj klid při učení a mladší si zatím může nerušeně hrát.

I Viera Fusková má ráda neutrální a zemité barvy, a proto jsou do nich laděné stěny, nábytek, doplňky i dřevěné hračky, které často hledá na e-shopech Krásný domov pro Vás nebo Decor by Glassor. Většina nábytku je z obchodního domu Ikea, ale rodina občas ráda využije i služby truhláře.

Foto: Archiv Viery Fuskové

Pokojíček pro menší dcerku je plný herních prvků včetně krásného dřevěného domečku.Foto: Archiv Viery Fuskové

Foto: Archiv Viery Fuskové

Jedno království je uzpůsobené pro školní dítě a nechybí v něm psací stůl pod oknem a ve druhém spinká mladší sestřička, která chodí do školky.Foto: Archiv Viery Fuskové

Načítám