Hlavní obsah

Moderátor Míra Hejda rekonstruuje luxusní apartmány: Pojďte na návštěvu!

Foto: Apartmány Javor

Foto: Apartmány Javor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Manžel známé moderátorky Zorky Hejdové realizuje své sny v bydlení. Vybudoval krásné apartmány na Šumavě i v Krkonoších – dominují v nich přírodní materiály a hlavně masivní dřevo. Míra Hejda chce jít ale ještě dál – nyní touží rekonstruovat ve Španělsku.

Článek

Často se o něm píše jako o moderátorovi, ale Míra Hejda tuhle škatulku nemá příliš rád. Je pravda, že si ho lidé hodně spojují s pořadem Snídaně s Novou, kterou kdysi moderoval se svou ženou Zorkou Hejdovou, či s talkshow Limuzína, kterou produkoval 15 let, on je ale také velmi úspěšný manažer a podnikatel.

V poslední době se nejvíc věnuje svému pořadu o autech a bydlení. „V byznysové sféře nejsem vnímán jako moderátor, ale spíš jako partner a kreativec v oblasti marketingu. Postupem času jsem své projekty omezil či nasměroval čistě na oblast bydlení a aut. Obojí mě totiž velmi baví, obojí současně žiju a myslím, že je to jeden z hlavních předpokladů, aby v tom člověk mohl být úspěšný,“ vysvětluje Míra Hejda.

Zkušenosti získal při stavbě vlastního domu

Šikovný podnikatel má za sebou několik krásných stavebních projektů a může se mimo jiné pochlubit luxusními apartmány, které v poslední době postavil na Šumavě či v srdci Krkonoš. Zkušenosti sbíral postupně, a jak sám říká, nic se u něj nestalo přes noc. Nejvíc zkušeností se stavbami čerpal při realizaci vlastního domu u Plzně a také v jeho seriálech Stavba není sen, které produkuje pro mnoho developerů.

„Cílem seriálu bylo ukázat, jaké jsou dnes možnosti při realizaci vlastního bydlení. V té době většina lidí vybírala dům z katalogu a zbytek řešila v hobbymarketu – a to mi přišlo jako strašná škoda,“ říká Míra Hejda, který už šest let provozuje také dvě televize o bydlení a často vyráží pro inspiraci do zahraničí. „Natáčet o něčem, co všichni znají, to mi vůbec nedává smysl. Proto musím být sám tvůrcem, abych mohl přinášet stále něco nového a měl to také kde v praxi ukazovat. Je to sice ta nejsložitější cesta, ale naplňuje mě,“ dodává podnikatel.

Provozuje televize o bydlení

Své zkušenosti Míra Hejda skvěle zúročuje při tvorbě pořadů. „U stavby svého domu jsem postrádal nějaké místo, kde se mohu dozvědět postupy a inspirovat se do hloubky. Proto jsem si vymyslel vlastní televizi o bydlení, kde jsem chtěl všechny poznatky, zkušenosti a inspiraci shromažďovat na jednom místě. Dnes to zdaleka není jen o mně jako při zkušebním provozu první rok, ale také o významných architektech, stavbách, odbornících v oboru, rozvoji měst a obcí, developerských projektech i zajímavých interiérech,“ zdůvodňuje svůj záměr. Dnes točí pro své televize Tvbydleni.cz a TVArchitect.com seriály, kde ukazuje, jak se například zorientovat při zvažování instalace fotovoltaiky, jak při výběru koupelny, kuchyně…

Sám se vlastními pořady také inspiruje – v bydlení se angažuje i realizuje. Vybudoval překrásné apartmány Javor na Šumavě a Yasmin v Krkonoších. „V každém točíme zároveň seriál o jejich vzniku a ukazujeme celou cestu. Například to, jak dlouho vzniká ručně zpracovaný stůl v dílně Roberta Grosse. To prostě jen stojíte a žasnete… A přesně o těchto místech a lidech mám potřebu dávat vědět ostatním,“ upřesňuje Míra Hejda.

Apartmán Javor

Práce pokračují a sny se plní

Když Míra Hejda v roce 2019 začal plánovat budování apartmánu Javor na Šumavě, vysnil si prý takový český trojúhelník: tři místa, která má rád, kde by vytvořil ubytování v podobě druhého domova. Jeho cílem byla tedy Železná Ruda na Šumavě, kam jezdil jako dítě a kterou vše začalo, pak Vítkovice v Krkonoších a do třetice Lipno. První dva apartmány jsou hotové a projekt Molo Lipno nyní dodělává. Současně prý pracuje ještě na dalších developerských projektech v Beskydech a připravuje projekt v Peci pod Sněžkou.

„Developu se věnuju velmi intenzivně a většina projektů se nás mediálně dotýká. Někde točíme kratší marketingovou propagaci, jinde velký seriál o celé lokalitě. Snažím se to vše pasovat dohromady. Ročně natočíme přibližně 200 realizací,“ dodává Míra Hejda, jehož dalším stavebním snem je realizovat nějaké stavby ve Španělsku.

„Seriál Stavba není sen už má téměř deset sérií po Česku a jednu další teď plánuju ve Španělsku. Mnoho lidí zvažuje investiční nemovitost v zahraničí, ale v detailech netuší, co vše to obnáší. Proto bych chtěl točit takový kompletní přehled o nakupování venku. Už jsem zvažoval i Chorvatsko, ale Španělsko nakonec vyšlo v mnoha směrech výhodněji a beru ho jako jednu z nejzajímavějších lokací. Už na tom od loňska pracuju a vypadá to, že přišel čas začít točit,“ doplňuje své plány Míra Hejda.

Apartmány Yasmin

Načítám