Hlavní obsah

Jak bydlí královna pořádku Lucie Kocman? Domov zařídila v minimalistickém a nadčasovém stylu!

Foto: Bonami

Foto: Bonami

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Líbí se vám vzdušné a světlé interiéry v minimalistickém a nadčasovém duchu? Pak se vám jistě bude líbit i na návštěvě u Lucie Kocman z pořadu Královny pořádku. A co nesmí v jejím domově, který je velmi funkční, ale zároveň estetický, chybět? Na prvním místě jsou úložné prostory.

Článek

S Lucií Kocman a její kamarádkou Pavlínou Štefanovou jsme se už potkaly u třídění domácností a šatníků, kterým se věnují i ve svém pořadu Královny pořádku a na instagramovém účtu O domovē, kde představují velmi užitečné a praktické tipy, jak uspořádat a zorganizovat každý kousek domácnosti, aniž by se v ní hromadily zbytečné věci. Zajímalo nás tedy, jak to vypadá u nich doma. Svůj interiér tentokrát poodhalila Lucie, která žije s rodinou v útulném dvoupatrovém domečku v Praze. Jak to u ní vypadá?

Celý dům v jednom stylu

Rodinný dům kupovala rodina Lucie již postavený, a tak si ho alespoň zrekonstruovali co nejvíce podle svých představ. Sice se to neobešlo bez menších kompromisů, ale zhruba po roční přestavbě se podařilo vytvořit útulné a praktické místo, které mimo jiné nabízí také šikovné úložné prostory: u královny pořádku musí mít každá věc své místo!

Celý dům, kde rodina žije už rok a půl, je sjednocený pomocí tří základních prvků, jimiž jsou dubové dřevo, bílá malba a přírodní materiály. V interiérech se prolíná také šedá barva – zdobí například pohovku v obývacím pokoji, ale také mramorování na kuchyňské desce a dlažbě v elegantní koupelně, která vypadá jako z katalogu.

V dolním patře dvoupodlažního domu se nachází obývací pokoj s kuchyní a jídelním koutem, kde se harmonicky spojují staré a moderní prvky. Nejútulnějším koutem, který má Lucie velmi ráda a s oblibou zde relaxuje, je výklenek vedle krbu, vypolstrovaný polštáři na sezení. V horním patře najdete celkem čtyři pokoje, dva dětské, kde převažují tlumené barvy a jednotný dřevěný dekor, a dále pracovna a ložnice.

Pojďte se nyní podívat k Lucii Kocman na návštěvu a inspirujte se jejími nápady a tipy. Našly jsme pro vás podobný nábytek i dekorace v nadčasovém stylu.

Obývací i dětský pokoj

Rodině vyhovuje klid rovných linií s kruhovými detaily. V obývacím pokoji jsou to například kulaté kovové stolky, podnosy i polštáře na sedačce. Nechybí zde ani velký koberec v klasické černobílé kombinaci, která se hodí ke zbytku interiéru. Ten si nyní Lucie užívá – ještě nedávno byl společný obývací prostor spíš hernou, což se nyní v novém domě změnilo: děti mají v patře pokojíčky i místo na hraní.

Zajímavě je řešený také sedací prostor. „Záměrně jsem umístila dvě sedačky naproti sobě a ne přímo naproti televizi, abychom spolu museli víc komunikovat. Mezi poslední vychytávky, které jsem pořídila, patří i posuvný obraz, jenž televizi na stěně zakrývá. Takže ji pouštíme minimálně,“ pochvaluje si Lucie Kocman.

Kuchyň a jídelní kout

V kuchyni, která působí velmi harmonicky a minimalisticky, je využitý prostor na ukládání až ke stropu. Základem jsou bílé poličky, mramorová deska i světlé dřevo. Dominantu tvoří kuchyňský ostrůvek s prostornou pracovní plochou, který šikovně odděluje kuchyňskou a jídelní část. V té nechybí velký jídelní stůl ani praktická komoda s minišuplíčky na kuchyňské nezbytnosti.

„Na stole mám ráda čerstvé květiny – na zahradě nám jich roste velké množství. Zahradě se také teď věnuju víc než interiéru a trávíme na ní hodně času,“ říká Lucie Kocman.

Načítám