Hlavní obsah

Tak vypadá dokonalý relax. V apartmánu s výhledem na Mumlavu si připadáte jako v lese

Foto: Archiv Institutu bytového designu

Foto: Archiv Institutu bytového designu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Developerský projekt s horskými apartmány, které slouží nejen k víkendovému relaxu, se nachází na mimořádně půvabném místě. Majitelé si mohou užívat výhled do přilehlého lesa, přičemž po celých prostorách se rozléhá zvuk zurčícího potoka Mumlava. Také interiér vyladili s ohledem na okolí.

Článek

Na úpatí smíšeného lesa přímo v Krkonošském národním parku vznikl developerský projekt s několika apartmány. Majitelé jednoho z nich se rozhodli interiér doladit ve spolupráci s odborníky. Oslovili bytovou designérku Simonu Fritz ze studia Simdesign, která navrhla interiér s ohledem na okolní prostředí. Působí tak mimořádně příjemným, uklidňujícím dojmem a baví hravými, přírodou inspirovanými detaily.

Kus lesa v interiéru

Zatímco současný trend přeje neutrálním barvám, v horském apartmánu s výhledem na šumící potok Mumlava se nebáli obohatit barevnou paletu. Pohráli si také s tapetami s přírodními motivy. V předsíni je na stropě tapeta mračen, přičemž všechny stěny vymalovali do starorůžové. A aby té hravosti nebylo málo, přidali různobarevné nástěnné háčky.

Hlavnímu obytnému prostoru dominuje prkenná dubová podlaha – dřevo bylo v tomto případě naprosto jasnou volbou. Její výhodou je, že opticky protahuje jednu ze stěn, čímž poměrně malé prostory opticky zvětšuje. Zelená výmalba působí relaxačním dojmem a zároveň vizuálně navazuje na zelený exteriér. To stejné platí o tapetě s motivy stromů, ale i zdánlivých detailech, jako jsou kukačkové hodiny, svítidla evokující květy nebo bytové textilie s lesními potisky.

Úplně černá kuchyň

Odvážnou částí jinak jemně a přírodně laděného interiéru je nepochybně celočerná kuchyň. Na ni navazují další černé detaily, které se prolínají interiérem, jako například noční stolek, kliky nebo zmíněná černá svítidla a kukačky. Kuchyňskou linku jako celek pak rozbíjí dřevěná pracovní deska, jež vizuálně souzní s podlahou.

Autorce se do poměrně malého prostoru podařilo dostat vše, co majitelé požadovali, mimo jiné komfortní kontinentální postel, dlouhou lavici v předsíni, prostornou sedačku s otomanem, barový stůl a plnohodnotnou kuchyň. Parádním bonusem je samozřejmě i prostorná terasa, která se táhne po celé šíři apartmánu.

Soutěž Interiér roku

V rámci soutěže Interiér roku jsou každoročně oceněny výjimečné soukromé i veřejné interiéry navržené českými a slovenskými architekty a designéry. S nejzajímavějšími účastníky vás postupně seznamujeme na našich stránkách. Hlavním mediálním partnerem soutěže je Seznam.cz. Vítězové osmého ročníku byli vyhlášeni v květnu 2023 v pražském Centru současného umění Dox.

Načítám