Hlavní obsah

Na návštěvě u Sandry Pospíšilové: Útulné a moderní bydlení o 11 místnostech známé moderátorky a dvojnásobné maminky

Foto: Archiv Sandry Pospíšilové

Foto: Archiv Sandry Pospíšilové

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moderátorka a influencerka Sandra Pospíšilová, dříve známá z televizních zpráv jako Parmová, bydlí v dvoupatrovém rodinném domku poblíž Brna, na které nedá dopustit. Pochází z něj totiž její manžel, se kterým vychovává dvě děti, jež nastoupily tento týden do školy a školky. Jak vypadají jejich pokojíčky a proč nemá na zahradě bazén? To vše se dozvíte z naší dnešní návštěvy.

Článek

Prázdniny skončily a pro mnohé rodiny začal tento týden nový školní rok, který s sebou přinesl i změny v nejednom dětském pokojíčku. Jedním z nich byl také pokoj šestileté Emily, dcery Sandry Pospíšilové. Letos na ni čeká víc pracovních povinností, protože i tříletý syn Leon už nastoupil do školky a ona se v září vrátila na obrazovky CNN Prima NEWS s novým pořadem Svět financí. Před tím nás ale ještě pozvala k sobě domů, kde žije přes sedm let.

Dům zařídil manžel

„V domě bydlím od té doby, co jsme se s dnes už manželem seznámili. Pavel postavil velkou část domu vlastníma rukama, a když jsem se nastěhovala, byl už dávno dokončený. Takže jsem přišla k hotovému,“ vypráví sedmatřicetiletá moderátorka, která vyrůstala ve Frenštátu pod Radhoštěm v domě se zahradou, takže na větší prostor byla zvyklá.

„Ale o velikosti to samozřejmě není, když budu žít s člověkem, kterého miluju, klidně budu bydlet v bytě. Ostatně i v Praze jsem před nástupem na mateřskou žila několik let v bytě a moc ráda na to vzpomínám. S Pavlem jsem měla štěstí, že byl už v mládí tak uvědomělý a v pravou chvíli začal stavět. Má navíc skvělý vkus i cit sladit barvy a struktury,“ říká Sandra Pospíšilová, která byla také uvědomělá a místo stavby před šesti lety založila vlastní kosmetickou značku KĒORY Young.

Dům je dvoupatrový a má 11 místností. Kromě obývacího pokoje, kuchyně s jídelnou, dvou dětských pokojů a ložnice nechybí dvě koupelny a dvě toalety v každém patře, prádelna a kancelář.

Foto: Archiv Sandry Pospíšilové

Ve stylové a nadčasově zařízené kuchyni nechybí barový pultFoto: Archiv Sandry Pospíšilové

Kuchyň v moderním stylu

Prostorná kuchyň, ve které je vše po ruce, a proto zde Sandra ráda vaří, se nachází v dolním patře domu a je jeho srdcem. Je zařízená v moderním minimalistickém stylu, jemuž kraluje bílá barva jako ve většině místností doplněná tmavým dřevem. Kuchyň ve tvaru U je zakončená deskou, která může sloužit jako pracovní, ale i k servírování, protože z druhé strany jsou barové židle.

Na otázku, co u vás doma nesmí chybět a bez čeho by to nebyl ten pravý domov, Sandra odpověděla: „Velký jídelní stůl. Snažím se, abychom jako rodina trávili co nejvíce času pohromadě, a právě u jídla se to krásně nabízí. A ještě u toho můžeme probrat vše důležité.“ Podobně oblíbená je ale také velká šedá sedačka v obývacím pokoji, kde rodina ráda relaxuje.

Děti mají každé svůj pokoj

Dětské pokojíčky najdete v horním patře, kam vede schodiště s proskleným zábradlím. „Emily i Leonek mají každý svůj pokoj. Emilka už ho má přizpůsobený tomu, že je z ní školačka, takže nechybí především psací stůl,“ upřesňuje moderátorka s tím, že si nemůže vynachválit také obrovskou postýlku, kam se prý občas uchýlí víc členů domácnosti a společně relaxují.

Leon má zatím v pokojíčku víc místa na hraní. Jeho pokoj rodiče předělali částečně sami a částečně s pomocí bytové designérky před rokem a půl, kdy vymalovali některé stěny na modro a pořídili vyšší postýlku, která pod sebou skýtá dost prostoru na vytvoření případného bunkru. „Nejenom, že postýlka dobře vypadá, ale těch možností, jak ji mohou děti kromě spaní využít, je nespočet. Dá se tady schovávat, stavět bunkry, hrát si nebo si třeba najít svůj koutek klidu,“ popisuje maminka.

Zahrada bez zahradničení

Zahrada u Pospíšilových není příliš velká a její prostor je zatím zcela věnován dětem. Proto na ní stojí dva dětské domečky, pískoviště, skluzavka a houpačky. „Na záhonky už není místo. V minulých letech jsme se pokoušeli o pěstování rajčat, bylinek a jahod, aby děti věděly, že se vše nekupuje jenom v supermarketu, ale letos jsem zasadila jen květiny do truhlíků. Mám ráda, když to za okny kvete,“ prozrazuje milovnice květin.

A co dalšího zahrada skrývá? Možná byste čekali pro děti bazén, ale najdete tu jen menší vířivku, která není náročná na místo, a děti se v ní v horkých dnech krásně osvěžily. „Já nejsem moc koupací typ, takže jsem v ní letos nebyla ani jednou. Ale na dovolené u moře nebo bazénu, to si ráda skočím,“ doplňuje a dodává, že dům čeká letos ještě oprava střechy.

Na závěr nás zajímalo, co si paní domu pořídila nového do domácnosti naposledy. „Byla to designová váza, ošatka na pečivo a nové ručníky. Sem tam je potřeba udělat si radost maličkostmi,“ uzavírá Sandra Pospíšilová.

Načítám