Článek
Postup
Krok 1: Sušené houby zalijte v misce vodou a nechte stát asi 60 minut.
Krok 2: Ve větší pánvi na oleji orestujte najemno nasekanou červenou cibuli a na plátky nasekaný česnek. Když zesklovatí, přidejte kvalitní mleté maso (mix hovězího a vepřového), osolte ho, opepřete a zprudka orestujte.
Krok 3: Do masové směsi pak přidejte nasekané bylinky – rozmarýn a šalvěj, namočené houby a vše podlijte červeným vínem. To nechte asi 5 minut varem částečně odpařit, pak pánev přiklopte poklicí a maso duste cca 15 minut.
Krok 4: Mezitím si omyjte střední dýni hokaido, uřízněte vrchní část (tu si schovejte) a vydlabejte ji.
Taková večeře nejen báječně chutná, ale i skvěle vypadá
Krok 5: Takto připravenou dýni uvnitř lehce osolte, položte do pekáče nebo zapékací mísy a naplňte ji masovou směsí. Nahoru vraťte oříznutý kus dýně, aby se maso při pečení shora nepřipalovalo.
Krok 6: Naplněnou dýni lehce pokapejte olejem. Předehřejte troubu na 180 stupňů a dýni pečte přibližně 60 minut.
Krok 7: Dýně by po této době měla být propečená. Pro jistotou to můžete zkontrolovat nožem, když do ní píchnete, měla by být dokonale měkká. Nakrájejte ji na čtvrtky a servírujte.
Milujete dýně? Vyzkoušejte krémové polévky, pomazánky, kuře s dýňovým překvapením, dýňové placičky i rizoto. Mrkněte na nejlepší dýňové recepty, které zvládne každý!